Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Belgemen Kardeşlerin İsmi Yaşatılmalı!

Belgemen Kardeşlerin İsmi Yaşatılmalı!

Bir Bayramı daha hüzünlüde olsa icra etmiş olduk. Tabi her şeyde sanallaşmaya doğru gittiğimiz bu sanal Dünyada Bayramlarda sanallaştı.  Eski Bayram zevki her geçen gün azalmaktadır. İnsanlar Bayram yerine tatile gitmeyi tercih etmeye, yaşanan kazalar ve Müslümanlara yapılan katliamlar Dinimiz açısından önem arz eden bayramlarda insanlarda o eski zevki almamaya başladı.

Gelelim yazımısın esas konusuna Yunus Emre ve Furkan Belgemen kardeşler;

Bölgemizin Tarım ovası olması münasebetiyle Ramazan ayında bu yıllarda yaz ayları hareketli geçiyor. Bu hareketlilikle paralel olarak, Aksaray Konya karayolunda çalışmalar akabinde peş peşe gelen trafik kazaları Ramazan ayının ve bayramın Eskilde buruk geçmesine neden oldu. 

Hepinizin malumu Bu kazalardan bir tanesi var ki! bir ailenin 2 değerli evladının aramızdan ayrılmasına neden oldu. Yunus Emre ve Furkan Belgemen kardeşlerin vahim kaza sonucu rahmetli olması Eskili derinden üzdü.  Buradan Allahım Ailesine sabırlar versin. Allah’ım bu gençlerin Mekânlarını cennet eylesin. Hele çocukların Eğitimli, kültürlü ve çok efendi olması üzüntünün bir kat daha fazla olmasına neden oldu. Bayram esnasında gördüğüm herkes bundan bahsediyor. Özellikle çocukların internete düşen resimlerindeki masumiyet nur yüzlü bakışları bunları doğrular nitelikte bayram esnasında görüştüğüm bu çocuklara nazar olduğu şeklinde söylemleri ile karşılaştım. Tabi bunu Allah bilir.  Bilinen bir gerçek ise bu iki pırıl pırıl gencimiz bundan sonra aramızda olmayacak olması,  sizleri bilmem ama “BEN HEP EĞRİKUYU’DAN GEÇERKEN BU İKİ GENCİ HATIRLAYACAĞIM.” Bundan sonra bizlere düşen görev bu iki genci için yapabileceğimiz tek şey dua etmekten başka yapacağımız bir şey yok diyebilirim.

Şimdi sizleri biraz geriye götürmek istiyorum

14 Nisan 2007 tarihinde Konya yolunda 58. Km Bozcamahmut mevkiinde Kapadokya gezisine katılan öğrencilerimizi taşıyan bir otobüs kaza yapmış, kazada 34 kişi hayatını kaybetmişti. Bunu şu an herhalde hatırlamayan yoktur. Bu kazalar üç aşağı beş yukarı birbirine yakın bölgede oluyor.  O dönemlerde Kazanın hatırlanması için anıt mezar yapılacağı söylendi. Kaza bir iki yıl gündemde oldu. Hatta bir sıra orada dönemin Belediye Başkanı Şerafettin Meral duble yol çalışanlarına bir şükran yemeği verdi.   Yemeğin ardından otobüs kazasında hayatını kaybeden öğrenci ve ailelerinin anısına olay yerine Sayın Meral karanfil bıraktı.  Buradan Sayın Şerafettin Meral’in bu duyarlı davranışına bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama vahim olan o kaza şu an tamamen unutuldu. 

Şimdi ise bir önerim olacak yetkililere…

Mübarek bir ayda yaşamlarını yitiren, aileyi olduğu gibi halkı derinden üzen bu kaza sonucu rahmetli olan Bu iki genç kardeşlerimizin isimleri Eskilde kısa sürede unutulmaması için “İSİMLERİNİ YAŞATACAK” bir hamle yapılması taraftarıyım. 

Bu iki kardeşin isimleri;

Öncelikli olarak Ailenin görüşü, belki aile kabul etmeyecek bilemem ama Yunus Emre ve Furkan Belgemen kardeşlerin isimleri Bir okula, bir caddeye, bir sokağa, bir camiye ne bileyim bir yerlere verilebilir mi? En azından kazanın olduğu bölgeye eskiden Kan kabri denilirdi. Şimdi anıt mezar türünde bir mezar yapılması iyi olacağı kanaatindeyim. Tabi bunu devlet büyükleri bilecek benim söylediklerim bir öneriden öteye gidemez.  Ama böyle bir ihtimal varsa değerlendirilmesi isterim.

Son olarak bu iki gencimizin Ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum.  Kendilerine Allahtan sabır versin. Allah’ım Hiçbir Müslüman kardeşime evlat acısı yaşatmasın. İnna ileyhi ve inna lillahi raciun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Bozdağ Arşivi