Belim ağrıyor diyenler bu haberi okusun

Belim ağrıyor diyenler bu haberi okusun
Bel ağrıları çoğu zaman ansızın ortaya çıkar ve oldukça şiddetlidir.

 Ancak aynı zamanda çok şiddetli olmayan bir halde de ortaya çıkabilir. Bel ağrısı konusunda genellikle zayıf kaslar, kas gerginliği veya spazmlar, geriye doğru burkulmalar, ligaman veya kaslarda yırtılmalar ve eklem problemleri sorumlu tutulur. Bazen sinirler kayan bir disk nedeniyle omurilikten ayrıldıkları noktada tahriş olur. Böyle bir tahriş kalça ve bacaklarda ağrıya veya bacaklarda duyarsızlığa, karıncalanmaya veya zayıflığa neden olur.

Konya Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzmanı Dr. Nagihan Yararoğlu bel ağrısı olan hastalar için önerilerde bulundu:

 

6 aydan daha kısa süren bir bel ağrısının “akut” bir bel ağrısı olarak değerlendirildiğini söyleyen Yararoğlu, “ Bel ağrısı, kas iskelet sistemi ağrılarının en sık görüldüğü bölgedir. Gelişmiş ülkelerde baş ağrısından sonra ikinci sırada görülen hastalık, bel ağrısıdır. Toplumun yüzde 80’ini aktif yaşamlarının bir bölümünde bel ağrısı çeker. Hastaların yüzde 90’ı iki veya üç ay içinde iyileşir. Bel ağrısı 20–40 yaşları arasında başlar ve en fazla olarak 45–60 yaşları arasında görülür” dedi.

 

Bel ağrısına yakalanmamak için ne yapılmalı?

 

Bel ağrısına yakalanmamak için yapılması gerekenleri de anlatan Yararoğlu,”Öncelikle kişi sigara içmemeli, düzenli egzersiz yapmalı ve yatarken dizlerini kırarak sırt üstü veya yan yatmalıdır. Yataktan kalkarken önce yan dönmeli, sonra doğrularak oturmalı ve ellerle destekleyerek ayağa kalkmalıdır. Kişi otururken belini destekleyerek dik oturmalı, dik yürümeli ve uzun süre dik duracaksa, ayağının birini yüksekte tutmalıdır. Belinden eğilerek bir şey almamalı, yerden bir şey alacaksa dizlerini kırarak almalıdır. Yukarı uzanarak bir şey almamalıdır. Yük taşırken yükü, her iki ele paylaştırmalı ve vücuda yakın taşımalıdır. Uzun süre aynı pozisyonda kalmamalı ve ani hareketlerden kaçınmalıdır. Klozet tipi tuvalet kullanmak gereklidir.” şeklinde konuştu. zed

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.