Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Bir Yılda 2. Seçimi yapıyoruz…

Türkiye 7 Haziran’da tarihi bir seçim yaşadı. Ak parti 13. Yılında tek başına iktidar olma çoğunluğu olan 276 sayısına erişemedi.

Sonuç Olarak Ülke erken seçime gitti.  7 Haziran seçimlerinde Özellikle HDP’nin hızlı yükselişi MHP’nin iç Anadolu’da oylarını artırması bunda etkili oldu.

Bölge Halkının beklentisi Ak Parti MHP koalisyonu olmasından yana idi fakat bu gerçekleşmedi.

Bu koalisyonun gerçekleşmemesinde MHP’nin kırmızı çizgileri ve bunlardan taviz vermemesi önemli bir etken oldu.

Ak Parti seçmeni Ak Parti CHP yada Ak Parti HDP koalisyonunu pek sıcak bakmadı. Bu koalisyonların kurulması durumunda Ak partinin güç kaybedeceği düşüncesi hakimdi nitekim de öylede oldu.

Ortadaki sebepler Ülkeyi 2015 Yılında 2. Kez seçime götürme kararı alındı YSK 2015’in 2. Seçimini1 Kasım 2015 olarak belirledi.

YSK’ın Erken seçim kararından hemen sonra partiler çalışmalara başladı. Fakat seçim sonu artan terör olayları seçim çalışmalarının etkin bir şekilde yapılmasını engelledi.

Milletvekili aday adaylarının çoğu 1 Kasım’ı yeni bir seçim değil 7 Haziran’ın tekrarı olarak gördü. Bir çoğu aday adayı bile olmadı.

Ak partinin seçim sonrası görünen tabloda bu seçimden ciddi anlamda ders çıkardığı görülüyor. Örneklendirme yapacak olursak Milletvekili adaylarında ciddi bir revizyon olması bunun en önemli göstergesidir. CHP’de değişiklikler göze çarptı. Fakat MHP’de Milletvekili seçilenlerin çoğunluğu yerlerini korudu.

 Halk tekrar eskiye dönmek istemiyor

Halk Önceki koalisyon dönemlerinde krizleri tekrar yaşamak istemiyor. Ülkemizde Kemal Derviş ile birlikte gelen serbest piyasa ekonomisi uygulanmakta olup en ufak bir çalkantıda ekonomi ciddi zarar görüyor.

Nitekim seçim sonrası dönemde ekonomi ciddi anlamda dolar ve Euro’daki dalgalanmadan dolayı ekonomide sapmalar oldu.

Ama ne olursa olsun serbest piyasa ekonomisi uygulanmasına rağmen ülkemizde 2002 sonrası dönem ciddi tarihe kazınacak bir kriz yaşanmadı.

Eskil’de Seçim Nasıl Geçecek;

Geçen Hafta içerisinde Eskil’e geldim. Bir çok ziyarette bulundum. Eskil’in siyasi atmosfer ’ini biraz araştırdım. Fakat ülke genelin’ de olduğu gibi Siyaset ’in Kalbi Eskil’de de bu seçim döneminin sönük geçtiğini gözlemledim.  Edindiğim bilgi Turan Yaldır seviliyor. Fakat Sayın Yaldır’ın sevilmesine rağmen 7 Haziran seçimlerine göre Ak Parti’nin Eskil’de oyunun artacağına kesin gözüyle bakılıyor. Nedeni olarak MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran sonrası tutumu gösteriliyor. Birde Halkın Tek Başına iktidar döneminde Alıştığı rahatlığı kaybetme korkusu var bunu da bir etken olarak görülüyor.

Sonuç Olarak daha önce bir yazımda da yazdığım gibi Halk arasında dillendirilen Ülkenin Erken seçime gitmesine neden olan parti yapılacak seçimde güç kaybeder görüşü hakim demiştim Bakalım Yapılacak seçim Ne gösterecek

1 Kasım’da yapılacak Seçim’in Ülkemize hayırlı bir sonuç olmasını diliyorum.

Bu yazı toplam 1733 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.