Böyle Ruh Lazım

Kıymetli Okurlarım:
Kur'an-ı Kerim de mü'minlerin hayırlı bir ümmet olduklarından, iyiliği emredip kötülüğü de men ettiklerinden bahsedilir. Hz.Ebubekir sıddık  bir gün şöyle dua ediyor. “YA RABBİ,benim vücudumu o kadar büyüt, öyle büyüt ki; cehennemi tek başıma benim vücudum doldursun da, başka bir mü'min orda yanmasın , ben yanayım” isteyecek.
İŞTE RUH..
Çanakkale de düşmanına bile acıyıp, kendi sırtında ki elbisesini  çıkarıp yırtarak düşmanının yarasını saran senin ecdadında ki ruh. Düşman askerlerinin annesine mektup yazarak, “sizin çocuklarınız burada bizim topraklarımızda öldüler. Onlar bize emanet siz rahat olun” diyen büyük lider MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'te ki ruh.
Çanakkale'yi geçilmez yapan yaralı bacağı kesilirken, ağzına keçe sarılmış sopayı ısırdığı dişleri keçede kalan o dişlerin sahibi olan Mehmetçikte ki ruh.
Bir matara suyu 7 yaralı askere veriyorlar.Biri diğer kardeşine verilmesini istiyor,diğeri de “başka yaralı kardeşine verilsin, onun yarası benimkinden daha ağır olur onun suyunu benim içmem doğru olmaz” diyen ruh.
Çanakkale de şehit olmuş üzeri toprakla kapatılmış sonra yağan yağmur sularının toprağı açmasıyla ortaya çıkan elinde ki silahını hala Mehmetçiğin bırakmayışında ki ruh.
Yakın bir zaman da uçak düşecek atla denirken “bir daha deneyim, bu uçakta yetim hakkı var” deyip deneme sonunda canını feda ederek şehit olan ruh.
KIYMETLİ OKURLARIM
Fransız generali bir hatırasını anlatıyor. Savaş bitmişti yaralılar ayırılıyordu, o esnada bir Türk askerinin bizim askerimizin yarasını sırtında ki elbisesini yırtıp sardığını gördüm.O askere sorulduğun da “bu asker yere yıkılmıştı ,bitkindi elini cebine doğru attı cebinden bir yaşlı kadın fotoğrafı çıkardı. Anladım ki bu kadın yaralı askerin annesi. İçim yandı belki başka çocuğu yoktur, iyi olup memleketine dönerse annesine bakar” dedim. “elbisemi yırtıp onun yarasını sardım” dedirten ruh.
DEĞERLİ DOSTLARIM
Mıtçanla-Mustafa-Ali ile Alo,Mehmetle memo omuz omuza bayrak inmesin ezan dinmesin namus çiğnenmesin diyerek şehit oldular.Cennete beraber yürüdüler. Peygamber efendimizin sancağının altında toplanmaya beraber bu ruhla gittiler. Allah'ım şehitler hürmetine, ruhları temiz kulların hürmetine, onların kanları hürmetine, onların kanlarıyla sulanan topraklarımıza hayırlı rahmet ver. Bizlere de neslimize de onların ruhları gibi ruh nasip et. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Bu yazı toplam 2827 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum