Büyü Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Büyü Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Büyü Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Maddi veya manevi olarak kişilerin kendileri için fayda sağlamak, karşı tarafa zarar vermek veya karşı tara olmaksızın zarar vermek amaçlı olarak yapılan veya yatırılan, doğa üstü olduğuna inanılan bir yöntem olarak tanımlanan büyü insanın var olduğu tarihten itibaren hayatımızda yer almıştır. Hemen hemen her din tarafından yasaklanmış olan ve kötü olarak tanımlanan büyü için insanlık tarihi kadar eski tanımlanması yapılmıştır. Tarihte yeri bulunmayan, birçok krallık ve ülke tarafından yasak olarak kabul edilen ve yapan kişinin idam ile cezalandırıldığı büyü İslam dini tarafından da haram kılınmış ve günah kabul edilmiştir. Semavi olarak kabul edilen dinlerde bu güne kadar hep kötü olarak kabul edilmiş ve yasaklanmış olan büyüyü yapan kişiye de büyücü denir.

Büyü Neden Yapılır?

  • Bir insanı kendinize aşık etmek istediğinizde, karşılıklı olmayan sevgiyi karşılıklı hale getirmek ve yapay bir sevgi yaratmak istediğinizde büyü yapabilirsiniz.
  • Evliliklerde ailenin dağılmasını önlemek, kadının veya kocanın bağlılık derecesini artırmak ve aile birlikteliğini korumak için büyü yapılır.
  • Aile birlikteliğini çekemeyen veya aileyi kıskananlar tarafından ailenin dağılması, mutsuz olması veya kadının kocasını terk etmesi için büyü yapılır.
  • Bekar olan ve evlenemeyen, kısmetsiz olan kişiler için eş bulması, evlenebilmesi amacı ile büyü yapılır. Bekar olanların dışında kısmetsiz olduğuna inanılan ve şanssızlıklar yaşayan kişiler içinde büyü yapılır.
  • Çocuk yapan kadın ve erkeklerin kısır olmalarını sağlamak veya tam tersi durumlarda kadın ve erkeğin çocuklarının olmasını sağlamak amacı ile çocuk yapılır.
  • Hasta olan kişilerin şifa bulmasını sağlamak veya sağlıklı olan kişilerin hasta olmalarını sağlamak amacı ile büyü yapılır.
  • Ticaret yapan kişilerin işlerinin açılması ve bereket kazanmasını sağlamak, eve giren para miktarını artırmak veya işleri iyi giden birinin işlerinin kötü olmasını sağlamak amacı ile büyü yapılır.
  • İnsanlar arasındaki ilişkilerin iyi olmasını sağalmak ve birbirlerine güvenmelerini sağlamak amacı ile yapılan büyü aynı zamanda iyi giden ilişkilerin bozulmasını sağlamak amacı ile de yapılmaktadır.
  • Tarımla uğraşan kişilerin tarımdan iyi mahsul almalarını sağlamak hayvancılıkla uğraşan kişilerin hayvanlarının yavrulamalarını sağlamak, hastalanan hayvanların iyileşmesini sağlamak için büyü yapılır.

Büyünün Belirtileri Nelerdir?

  • Kişilerde ani oluşan ruhsal değişiklikler, kendini iyi hissetmeme gibi belirtiler,
  • Kötü kötü rüyalar görmeye başlamak, gece korkarak ve sıçrayarak uyanmak, yatakta sıçramak,
  • Rüyanızda sık sık kedi ve köpekler görmek, bu hayvanlar tarafından saldırıya uğramak veya sürekli peşinizden gelmeleri,
  • Herhangi bir rahatsızlığınız olmadı halde geceleri yatağa uzandığınızda sürekli göğüs ağrısı hissetmek, nefes alış verişlerde zorlanmak,
  • Sürekli olarak yorgun hissetmek, enerji bitmesi durumu yaşamak, uyuşukluk ve bariz tembellik durumu oluşması,
  • Sürekli takip ediliyormuş hissine kapılmak,
  • Ayak tabanında yanma hissi oluşması, e ve ayaklarda uyuşukluk olması,
  • Yalnız kalmaktan korkma hissi oluşması, sürekli yanında birileri olmasını isteme durumları,

Büyü belirtileri olarak kabul edilmektedir. Bu belirtiler dışında çok nadir olarak görülen belirtiler de yer almaktadır.

Büyü Kim Tarafından Yapılır?

Büyü yapmak herkesin harcı değildir. Büyü işlerini bilmek ve manevi konuda yetişmiş olmak büyü yapmak için gerekli olan şartlardır. Ülkemizde büyü genellikle din adamlarında yapılan bir işlem olsa da büyü ile ilgili olarak kendini yetiştirmiş olan normal insanlarda bulunmaktadır. Büyücü olarak kendini tanıtan herkes büyü yapan kişi değildir. Bu kişilerin çoğu dolandırıcı olup büyü ile uğraşan ve gerçekten büyü yapan kişiler kendilerini reklam etmeden işlerini yapmaya devam ederler. Bu nedenle çalışacağınız kişiyi seçerken dikkatli olmalısınız.

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi