Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli'de katıldığı Yatırım Hamlesi programları kapsamında 5.1 milyon liraya mal olacak Tarihi Rüstem...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli'de katıldığı Yatırım Hamlesi programları kapsamında 5.1 milyon liraya mal olacak Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı'nın restorasyonunu başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde gerçekleştirilen Yatırım Hamlesi programları kapsamında Ereğli'de temel atma, açılış ve inceleme programlarına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek Ereğli Rüstem Paşa Kervansarayı iş başlangıç programında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan'a yaptırılan bu ata yadigarı eser, yıllardan beri ihmal edilmiş. 2014 yılından itibaren Büyükşehir Yasasıyla birlikte Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla bakım onarım listesine alındı. Kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Buranın tüm masrafları Büyükşehir Belediyemiz üstlendi. Bu şehrimizin kültürü açısından çok önemli. Sayın Başkanımıza ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Ömer Lütfi Yarar da ilçeye yapılan yatırımlar ve kervansaray restorasyonu için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Ereğli'ye 3 yılda 110 milyon liranın üzerinde yatırım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Ereğli'nin ülkemizin en değerli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçeye şu ana kadar 110 milyon liradan fazla yatırım yaptıklarını söyledi. 3 yıl içinde Ereğli'ye 8 defa geldiklerini, muhtarlarla toplantılar ve değerlendirmeler yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Rüstem Paşa Kervansarayı'nı ilçe belediyemizle birlikte ele aldık. Bu bölgede neler yapabiliriz, nasıl bir yeniliğe imza atabiliriz diye konuştuk. Şu anda da bu proje hayata geçmek üzere. İlk aşamada 5-6 milyon liralık bir rakam belirlenmişti ama bu rakamın daha da artacağını tahmin ediyorum. Bu proje ile büyük bir hizmete daha imza atacağız. Ereğli'mize hayırlı olsun. Bu kervansarayın, sadece bir eser olarak değil, Osmanlı açısından büyük bir önemi var. Konya, Osmanlı döneminde şehzadeler şehriydi. Şehzade Mustafa hayatını burada kaybetti. Şehzade Bayezid de yine bu bölgede bir taht kavgasında hayatını kaybetti. Şehzade Mustafa'nın özellikle idam edilmesi ve şehzade Mustafa'nın Osmanlı tahtına geçemeyecek olması, Anadolu insanında bilhassa büyük bir teessüre yol açtı. Bunun sorumlusu olarak görülen Rüstem Paşa Anadolu halkından özür dileme manasında, belki gönül alma, belki bir eksiği kapatma belki de bir katkı yapma anlamında bu bölgedeki en önemli eserleri Ereğli'ye kazandırdı. Rüstem Paşa Kervansarayı'nın böyle bir tarihi yönü de var. Tekrar canlanması, tekrar eski önemine kavuşması ve camiyle birlikte Ereğli'nin merkezi olarak günümüze sunulması hem bölgemiz için, hem de ülkemiz ve tarihimiz adına önemli bir olaydır" diye konuştu.

"50 milyon yeni kilitli taş programı hazırlıyoruz"

Ereğli'de ve şehrin her bölgesinde 10-15 yılda gerçekleştirilebilecek yatırımları 5-6 yılda tamamlamaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Bunun planlamasını gerçekleştirdik. Ereğli'de 87 mahallemizde de 2014 yılında söz verdiğimiz planları bir bir hayata geçiriyoruz. Bütün köylerimizle ilgili mahalle parklarını, kilitli taş uygulamalarını, itfaiye yangın söndürme teşkilatımıza bağlı yangın söndürme tankerlerini, köyü ilçe merkezine bağlayan mahalle yolunun asfaltının yapılmasını hayata geçirdik. 2018 Haziranı gibi onların tamamını bitireceğiz, sonra da eksik kalan yerler varsa onlarla ilgili bir yıllık bir ilave çalışma gerçekleştireceğiz. Bu yıl 50 milyon yeni kilitli taş programı hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Büyükşehir uygulamasında Türkiye'de imar çalışmalarında en önde giden şehrin Konya olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya'nın 42 bin kilometrekarelik alanında çevre düzenleme planı ve 5 yıllık planların tamamlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı'ndaki restorasyon çalışmalarının ilk harcını atarak Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yarar, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte incelemelerde bulundu.

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2785 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat