Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİRELİM

ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİRELİM

Cenab-ı Hak Kur' an-ı Kerim' de Kıya­met Suresinin 36. ayeti kerimesinde: "İnsan kendisinin başı boş bırakılacağını mı sanır?" buyurularak insanın boş yere yaratılmadığı bildirilmektedir.

 Dünyada Cenab-ı Hakk'ın yarattıkları içerisinde sorumluluk taşıyan tek varlık, hiç şüphe yok ki, insandır. Esasen insanı diğer yaratıklara göre üstün kılan temel özellik de onun, sorumluluk taşımasıdır.

 Peygamber Efendimiz Hadis-j Şerifle­rinde: "Hepiniz çoban ve koruyucusunuz. İşbaşındakiler de koruyucudur ve yö­netimlerinde bulunanlardan sorumlu­dur. Erkek, ailesinin çobanı, koruyucu­sudur. O da, ondan sorumludur. Hizmet­çi, efendisinin malının koruyucusudur ve eli altında bulunanlardan sorumlu­dur.

 Hepiniz çobansınız ve herbiriniz (em­riniz altında bulunanlardan) sorumlusu­nuz.” buyurarak her insanın bir sorumlu­luğunun bulunduğunu bildirmekte: önemlerine binaen bazılarını ve bu ara­da aile reisini de özel olarak zikretmek­tedir.

 Aile reisi, ailede bulunan özellikle ço­cukların geçimini, eğitim ve öğretimleri­ni ve dinı terbiyelerini sağlamakla yükümlüdür.

 Sevgili Peygamberimiz, insanın ço­cuklarını yetiştirmedeki çalışmasını en üstün çaba olarak değerlendirmiş ve:

   "Kişinin hayıra sarfettiği paranın en efdali, çoluk çocuğuna sarfettiği para ile, Allah yolunda, kullanacağı atı için verdiği ve bir de Allah rızası için Allah yolunda arkadaşlarına verdiği pa­radır." buyurmuşlardır.

Kıymetli Okurlar:

 Görülüyor ki yüce dinimiz, geleceğin teminatı olan çocuklarla ilgili olarak ai­leye, hatta topluma büyük sorumluluk­lar yüklemiştir. Çocukların inançlı, sağlıklı manevi değerlerine bağlı; vatan ve mil­let sevgisiyle dopdolu olarak yetiştirilme­sinde ailenin ve toplumun, rehberliğini öngörmüştür.

Kıymetli Okurlar:

 Mensubu olmakla daima mutluluk duyacağımız yüce dinimiz hakkında yavrularımızın sağlıklı bilgi almalarını ve dinimizin ana kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerini sağlamanın anne ve ba­banın önemli görevleri arasında oldu­ğunda şüphe yoktur. Müslüman bir çocuğun dinini ve dini­nin kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenme­sinden daha tabii ne olabilir.

 Okulların tatilde olduğu bu günlerde çocuklarımızı Kur' an-ı Kerim kurslarına ve camilerimize göndermek suretiyle bu ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı ola­lım Ramazan ayı geldi oruçlarını tutmalarını Teravih namazlarına gitmelerini önemseyelim sizlerinde bu vesileyle Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun ve bu konuda bize düşeni anne ve babalar olarak yerine getirelim. Böyle yapacak olursak, hem onlara karşı olan bu sorumluluğumuzu yerine getirmiş ve hem de onların dini bütün bir insan ola­rak yetişmelerini sağlamış oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Sanlav Arşivi