Değişen Dünyada Değişmeyen İslam

Esselamün aleyküm.

Değişen dünyada değişmeyen İslam konulu bi konferans vermiştim. Çok önemsediğim bu sohbetten bir özet yapmaya çalacağım inşallah.

 

Çok değerli kardeşlerim

 

Hz.Adem atamızdan beri hak ve batıl mücadelesi hep devam edegelmiştir.

Madem öylede hep mücadele ettiğimiz yada hep içinde kalmak istediğimiz bu HAK nedir?

HAK;değişmeyen hakikatlardır.Cenabı ALLAH buyuruyorki; ALLAH katında tek din islamdır. O zaman islam eşittir hak diyebiliriz.

 

Adem peygamber başta olmak üzere ALLAH terafından gönderilen dinlerin hepsinin bir adı vardır oda İSLAM dır.Ama zamanla tahrif edilimştir.Kuranı kerim müstesna ALLAH buyuruyorki;muhakakki onu biz indirdik ve biz onu koruyacağız buyurmuştur.

 

Değişmeyen hakikatlar dediğimiz HAK;aklı selime,müsbet ilime,tarihi tecübeye vede ilahi dine aykırı düşmez.bu dört maddeyi lütfen ezberleyelim çünkü çok önemli.

 

Bu maddeleri biraz açalım.şöyleki;Dinde helaller vede haramlar vardır.yani dinimizde bir şey yapılmak isteniyor diğer bi ifade ile emrediliyorsa bu emir yukardaki dört maddeye aykırı olmaz  mesela namaz,oruç yada diğer ibadetler bunların hiç birisi ne aklı selime nede ilime ters olmaz.

Haramlarda aynı içki,kumar,diğer fuhşiyatlar hangi aklı selim baba çocuğunun bu haramları işlemesini ister.Hngi doktor bize içkinin faydasını söyleyebir.

 

İşte Hz.ademden beri HAK yada DEĞİŞMEYEN HAKİKATlar bunlardır.Dünya değişse bile bu hakikatlar asla değişmez.

 

Konumuzu şu şekilde toparlayabiliriz;ALLAH tarafından bize verilen emirleri yaparsak başta kendimize,ailemize sonra topluma, ülkemize fayda sağlamış oluruz.Ayrıca rabbimizin rızasını kazanır ebedi olan cennet hayatını kazanırız.

 

ALLAH tarafından bize yasak olan haramları işlemssek önce kendimize sonra ailemize,topluma ve ülkemize zarar vermemiş oluruz.Dolayısıyla Allahın rızasını kazanır cehennemden kurtulmuş oluruz.

 

Sonuç olarak tarihe baktığımız zaman görüyoruzki;İnsanlar ne zaman hak ve hakikattan ayrıldılar hep kaybettiler.ne zamanki ilahi vahye teslim oldular kazandılar.

 

Sözlerime son verirken Mevlana’nın bir sözünü hatırlatmak isterim.Ey insan belliki çok susamışsın uzaklara bakıyorsun, uzaklara bakacam diye hemen yanındaki pınarı göremiyorsun.Evet çöok uzaklara bakacağız diye yanımızdaki kuranı kerimden haberimiz yok.maalesef şifayı başka yerde arıyoruz.

 

Rabbi cümlemizi yolundan ayırmasın. ALLAHA EMANET OLUNUZ.

Bu yazı toplam 2029 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum