Zuhal Şeflek

Zuhal Şeflek

DENETİMSİZ BOŞALMA NEDENLERİ 2

DENETİMSİZ BOŞALMA NEDENLERİ 2

Eğer bir kişi zaten gerginse orgazm yaşamak için daha az uyarılmaya ihtiyacı vardır. Özellikle genç erkeklerde ve nadiren cinsel temaslarda bulunan erkeklerde cinsel bir durumda gerginlik ve korkuya neden olan belirli oranında bir heyecan muhtemeldir. Ancak bu zorlayıcı koşullar olmadan da erken boşalma yaşayan pek çok erkek kaslarında yoğun bir gerginlik yaşamaktadır. Kimileri hayatın neredeyse tüm alanlarında gergindir, kimileri ise yalnızca cinsellik sırasında.

nPek çok hastada “gerginlik kısır döngüsü” gözlemlenmektedir:

           

nÇoğu kez hızlı ve yakalanma korkusuyla yapılmış mastürbasyon öyküsü vardır.

DENETİMSİZ BOŞALMA

            NEDENLERİ - 3

nMastürbasyon yaparken veya ilk cinsel deneyiminde basılan veya yakalanan bir erkek; sonraki cinsel deneyimlerinde tüm dikkatini dışarıya yöneltir, kendi uyarılmasını ve geri dönülmez noktasını fark edemez. Hazza ve duygularına odaklanamaz, cinsel enerjisini endişe, korku ve kaygıya yatırır.

nCinsellikle ilgili suçlayıcı, cezalandırıcı ve utandırıcı yetiştirilme tarzı önemli bir etkendir.

nCinsellik dışı konularda sürekli tartışan kötü ve sağlıksız çift modellerinde evdeki çocuğun aldığı mesaj; genellikle “cinsellik kötü ve suçlulukla yapılması gereken bir durumdur” mesajıdır. Çocuk büyüdüğünde bir taraftan karşı koyamadığı cinsel dürtülerin baskısına, diğer taraftan suçluluk duygularına kapılır ve belki de bilge vücudu onu rahatlatmak için erken boşalır. Sanki “ben zevk almadım o boşaldı” gibi. (Hazza koş, elemden kaç.)

DENETİMSİZ BOŞALMA

            NEDENLERİ - 4

nBazı erkekler aşırı heyecanlanır ya da çok fazla performansa odaklandıklarından ortaya çıkan heyecan duygusunu algılayamazlar.

nErkek eşi tarafından her an ret edileceği ya da eleştirileceği korkusuna odaklanmaktan yaklaşan heyecan kabarmasını fark edemeyebilir.

nHazza değil de sadece vajinal girişe odaklanmak erkeğin enerjisini tüketir.

nEndişe, korku ve kaygı= Stres

DENETİMSİZ BOŞALMA

            NEDENLERİ - 5

nAslında tüm mesele erkeğin bedensel hislerini fark edememesi ile ilgilidir. Nasıl ki mesanenin dolduğunu fark edemeyen çocuk gece altına işerse; yükselen cinsel heyecanını fark edemeyen erkekte erken boşalır.

nGerek erkekte oluşturabileceği performans kaygısı gerekse hem erkek hem de partnerinde diğer cinsel işlev bozukluklarına zemin hazırlaması nedeniyle tanı ve tedavisi büyük önem taşımaktadır.

nPrognoz, büyük oranda kadının tepkisi ile belirlenir. Öfkeli, suçlayıcı ve aşağılayıcı tutumlar, erkeğin kendine olan güvenini azaltarak boşalma süresinin daha da kısalmasına neden olabilir.

 

nPERFORMANS ANKSİYETESİ:

 

n Denetimsiz boşalmayı hızlandırıcı ve sürdürücü bir rol onar. Cinsel mitlerle ve yüksek beklentilerle doldurulmuş bir erkek cinsellikte sıkıntı yaşar. Çünkü seks haz alınması gereken bir durum olmaktan çıkar, bir SINAV haline gelir.

nErkek eşi ve onun memnuniyetiyle çok meşgul olursa; sürekli eşini izler, onu memnun edememe endişesine kapılarak erken boşalabilir. (Seyirci rolü)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Zuhal Şeflek Arşivi