Devlet Hastanesi’nde lazerle bel fıtığı tedavisine başlandı

Devlet Hastanesi’nde lazerle bel fıtığı tedavisine başlandı
Aksaray Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi uzmanı Op.Dr. Tolga Oğuz

 “Aksaray Devlet Hastanesi olarak lazerle bel fıtığı tedavisini rahatlıkla yapıyoruz. 2011 yılından itibaren uygulamaya başladık. Lazerle bel fıtığı tedavisi yaptığımız hastalarımız var ve %99 oranında iyileşme ile sağlığına kavuştular, Lazerle bel fıtığı tedavisinin uzun yıllardır büyük şehirlerde yapılmaktadır. Aksaray Devlet Hastanesinde ise ilk olarak 2007 yılında yapılmaya başlanmış ancak çeşitli nedenlerden dolayı ara verilmiş. 2011 yılından itibaren Aksaray Devlet Hastanesi Beyin Cerrahları olarak lazerle bel fıtığı tedavisine başladık ve yapıyoruz. Hastanemiz tıbbi donanım olarak lazerle bel fıtığı tedavisi imkanlarına sahip.

İlk hastamız 18 yaşında bir gençti. 15-20 dakikalık ağrısız, kansız ve narkozsuz bir operasyonla bel ağrılarından kurtuldu” dedi.

ADH Beyin Cerrahlarından Op.Dr. Tolga Oğuz Operasyondan sonra hasta bir saat içerisinde yürümeye başlamakta. Hasta lazer tedavisi sonrasında bir gün hastanede tutulmaktadır. C kollu Skopi cihazı ile hastanın fıtıklı bölgesini tespit ettikten sonra hastaya lokal anestezi uyguluyoruz. Kansız, ağrısız, dikişsiz tedavi ediyoruz. Hasta 3-4 gün içerisinde normal hayatına dönebilmektedir. Diğer açık ameliyatlarda hasta 4-5 gün hastanede kalıyor ve normal yaşantısına dönebilmesi için en az bir ay geçmesi gerekiyor, oysa lazerde uzun süreli tedavi durumu yok. Hastanın çekineceği bir noktada yok. Lazer tedavisi yıllardır Büyükşehirlerde üniversite hastanelerinde uygulanmakta. Hastalarımızın bel fıtığı tedavisi için artık il dışına gitmelerine gerek kalmamıştır. Aksaray Devlet Hastanesinde başarı ile lazer tedavisi olabilirler. Üstelik yapılan tedavi giderleri de sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanmaktadır. Son yıllarda tıbbi teknolojinin gelişmesi ile birlikte lazerle tedavi en ideal fıtık tedavisi yöntemi olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.