Dişlerde mükemmel temizlik için!

Dişlerde mükemmel temizlik için!

Herkes dişlerinin bembeyaz görünmesini, nefesinin ferah kokmasını ister. Bunun için de çeşitli yöntemlere başvurur.

Kimisi dişhekimine giderken, kimi de evde kendi kendine bir şeyler yapmaya çalışır. Peki, bazı temel kurallara uyarak dişlerinizi her zaman tertemiz tutabileceğinizi biliyor musunuz?

BBC Focus'ta yer alan habere göre, dişlerinizi temizlemenin kolay ve pratik yolları bulunuyor. İşte bu yollar: .

Teknik: Dişlerinizi ileri geri fırçalamayın. Sadece fırçayı aynı nokta üzerinde geri ve ileriye doğru hareket ettirin. Hafif ve dairesel hareket ile her diş üzerinde fırçayı saat yönünde döndürmek daha etkilidir. Yiyeceklerin biriktiği dişeti çizgisine özen gösterin.

Çocukluğumuzdan beri dişlerimizi fırçaladıktan sonra fırçayı durulamamız gerektiği söylenirken, İngiliz Dişhekimliği Birliği fırçanın dik bırakılmasını öneriyor. Diş macunundaki floridin dişlerle temas etmesi, dişlerinizi bakterilerden uzak tutacaktır.

Diş fırçası: Diş fırçası yumuşak mı ya da sert mi olmalı? Elektrikli diş fırçaları mı yoksa normal diş fırçası mı daha iyi? Diş fırçalamak rahatsız edici ve aşındırıcı olabilir. Bu nedenle dişeti hasarını azaltmak için dişhekimleri yumuşak kıllı fırçaları öneriyorlar. Daha yumuşak fırça doğru kullanıldığında dişleri daha beyaz yapar. Küçük ya da orta büyüklükte fırça ağzınızın içindeki en kuytu köşelere bile rahatça girebilir. Buradaki bakteri ve plakları temizleyebilir.

Elektrikli sistemde ise bu fırçaların büyük avantajları yok. Her ikisinde de diş fırçanızı birkaç ayda bir değiştirmelisiniz. Ya da fırçanızın kılları dışarıya doğru kıvrılmaya başladığında değiştirme zamanı gelmiş demektir.

Diş macunu: Macunun içindeki floridin 3 fonksiyonu bulunuyor: Yeni dişleri güçlendiriyor, ağzınızda asit üreten bakterileri yavaşlatıyor ve ağzınızda asit oluşumunu etkisizleştiriyor. Bu etkiyi elde etmek için sadece basit bir florürlü diş macunu satın almalısınız. Ağız hijyeni şirketleri tarafından önerilen diğer elementler de yardımcı olabilir. Ağzınızın dengeli bir PH değerine sahip olması diş erozyonuna yol açan asit gibi problemleri önlüyor.

Bakım: Kola ya da tatlı içecekler asitlidir. Üzerinde beslenen bakteriler daha fazla asit üretiyor. Bu nedenle bu tür içecekler yemek sırasında tüketilmesi öneriliyor. Dilinizi fırçalamak yardımcı olacak, bakterileri uzaklaştıracaktır.

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık