Dünya siyasetindeki yerimiz

Dünya ülkelerini saran ekonomik kriz elbette ülkemizi de sararak ekonomik kriz yaşamamıza neden olmuştur. Tabi birde öncesi korona krizi ile sıkıntılar yaşadık. Dolayısı ile son üç yıl ülkemiz için bir sıkıntı yaşamamıza neden olmuştur. Bu yaşananların dışında komşu ülkeler ve Avrupa ülkeleri ile yaşadığımız gerginlik ve sıkıntılarda ayrı bir curcuna idi. Tabi birde terör belası denen terör saldırıları ve tehditleri bir başka baş belası.
Hani birde ülkenin içerisinde Tayyip düşmanları ülke sıkıntıya girdikçe ellerinde kaşık oyun havasında oynuyorlar. Ülkemiz aleyhinde en ufak bir sıkıntı ve problem olsa bunu iç malzeme olarak kullanıyorlar. Tayyip gitsin de ülke nasıl olursa olsun düşüncesi.
Kim ne derse desin dün Avrupalı liderler karşısında el göğüste durulurken bu gün Türkiye başkanı ile görüşmek için Avrupalı liderleri sıraya girdiğini görmemek akıl karı değildir. Dik duruş ülkeyi cesurca yönetmek elbette diğer ülkeleri bize karşı hizaya getirmiştir.
Şimdi düşünüyorum bu duruş ve temsili hangi lider yapabilir? Tayyip Beyi indirdik ama kim Tayyip Beyin yaptığı idare ve temsili yapabilir? İşte vatandaşın bakışı ve görüşü bu konuda. Bu duruşu sergileyecek ve temsil edecek başka bir lider bulunmamaktadır.
Ekonomik olarak vatandaş kısa, canı sıkılsa da vatandaşı dinliyoruz başka lider yok diyor. Bende şahsen bunu diyorum Tayyip Beyin önüne geçecek bir lider varsa hep beraber arkasına düşelim ve onu seçelim. Ama maalesef bu kariyerde lider yoktur.
Ekonomide sıkıntılar yaşandı ama vatandaşına, çalışanına ve emeklilerine gerekli desteği vererek onları rahatlattığını düşünüyorum. Devletin tüm imkanlarını vatandaşı için seferber edilmiştir. Bundan daha başka ne beklenip istenir ki?
NATO toplantısı sonunda dünyayı açlık krizine sokacak hububat sıkıntısı an meselesi iken Erdoğan dünyada tek başına Rusya ve Ukrayna ile kurduğu ikili ilişkiler sonucu Buğday ihracını sağlayarak dünyanın yüzünü güldürdü.
Ülkemiz bulunduğu konum nedeni ile dünyanın gözü üzerinde olan bir ülke. Ama maalesef bunu fark edemeden yol geçen hanı gibi Avrupa bizi kullanırken bu gün bunu yapamamaktadırlar. 2023 yılındaki Lozan anlaşması sonrası daha da sıkıntı yaşayacaklar.
Neden sürekli terör ve bize karşı düşman davranış yapılıyor, ülkede ciddi ve cesur bir idare olduğu için ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Ülkeyi karıştırsınlar ki, istedikleri sonucu alabilsinler. Bizde onların önünde diz çökelim istiyorlar.
ABD neden terör örgütünü destekliyormuş, efendim onlar Deaş ile mücadele ediyormuş. Erkeksen Türkiye'nin terör örgütleri ile mücadele ettiği gibi sende çık Deaş ile bire bir mücadele et. Yok burada asıl mesele ülkemize karşı terörü desteklemek bahanesidir.
Ak Parti iktidarında elbette tabanda eksiklikler ve yanlışlar vardır. Ben bunların normal olduğunu görüyorum. Bir aile evine hakim olmakta zorlanırken ülke yönetiminde elbette sıkıntılar olabilir. Kaldı ki koskoca ülkeden her şeyi göremiyebilirsiniz.
İki gün önce CHP il Başkanı Ali Abbas Ertürk’ün Ak Parti Milletvekili İlknur Hanımın son yapılan kiralamaları doğru ise çok çirkin. Ben bu konunun Tayyip Be'yin haberi olduğunu sanmıyorum. Teşkilat bu konuları yukarıya taşıyarak müdahale etmelidir.
Partiye bir zırnık faydası olmayan bir insanın partiyi ayaklar altına almasına müsaade edilmemeli. TMSF kayyumları bu kiralamaları yaparken neden başka birilerine yapmıyor. Ben bu kayyumlardan endişe ediyorum. Bunlarda gizli ortaklar mi nedir?
Dolayısı ile ülkemiz komşu ve Avrupa'yı hayrete düşürecek bir başarı ile yönetiliyor. Dünyanın elbette gözü üzerimizde olması normaldir. Liderimiz güzel temsil ediyor. İçeride ise bir hata olsa da düşmanlık yapsak derdi hakim. Dünya siyasetindeki yerimiz harika.

Bu yazı toplam 754 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.