Eğitime adanan ömür

Eğitime adanan ömür

45 yıl boyunca öğretmenlik yapan, emekliliğin ardından da başta okul yaptırmak olmak üzere eğitime hizmete devam eden Şekibe Aksoy, Eğitim her şeyim diyor

ÖĞRENCİLERE DEĞERLERİMİZİ ÖĞRETELİM
84 yıllık yaşamının 45 yılını eğitime adayan, 1 çocuk 2 torun sahibi Şekibe Aksoy, yeni nesil gençlikten kültürlerine sahip çıkmalarını istedi. Aksoy, “Okullarda bakıyorum öğrenciler sigara içiyor, geleneklerine, kültürüne ve tarihine sahip çıkmıyor. Gençlerimiz dinini, vatanını, bayrağını, tarihini sevmeli. Bu temel değerlerimize bağlı gençlik yetişir ise ülke olarak hiçbir sıkıntımız kalmaz” dedi.

OKUL YAPTIRDI, HAYALİ GERÇEK OLDU
45 yıl eğitimden kazandığı birikimini okul yaptırmak için harcayan Aksoy, “En büyük hayalim adıma okul yaptırmaktı. Bu hayalimi de 1991 yılında gerçekleştirdim ve Karatay ilçesine Şekibe Aksoy İlköğretim Okulu’nu kazandırdım. Daha sonra babam Hamdi ve annem Zehra Aksoy adına aynı okulun çeşmesini ve yine kendi adıma okulun kütüphanesini hayata geçirdim. Bu benim için en büyük mutluluktu” diye konuştu.
 
84 yıllık yaşamının 45 yılını eğitime adayan ve yıllarca kazandığı tüm birikimini adına okul yaptırarak harcayan 1 çocuk ve 2 torun sahibi olan Şekibe Aksoy, “Günümüz gençliği ne yazık ki geleneklerinden uzak yaşıyor. 

Öğretmenlere olan sevgi ve saygısını azaltan, ezberci ve batı kültürüne esir bir şekilde yaşayan gençliğimizin geleceğinden kaygılıyım” dedi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yeşil Meram Sitesi’ndeki evinde ziyaret ettiğimiz Şekibe Aksoy, 45 yıllık eğitim yaşantısını da kısaca özetledi.
Çocukluğundan bu yana eğitime büyük önem verdiğini dile getiren Aksoy, “1926 yılında Karaman da dünyaya geldim. Sırasıyla Karaman Gazi İlkokulu, Karaman Ortaokulu ve Konya Kız Öğretmen Okulunda tamamladım. 1945–1050 yılları arasında Karaman Burhanköy İlkokulu’nda Başöğretmenlik, 1950–1954 yılları arasında Karaman Güneş İlkokulu’nda öğretmenlik, 1956–1958 yılları arasında Van Erkek Sanat Enstitüsü’nde Müdür Yardımcılığı ve öğretmenlik yaptım. 1958–1960 yılları arasında Karaman Kazım Karabekir Ortaokulu’nda öğretmenlik, 1960–1965 yılları arasında Karaman Lisesi’nde öğretmenlik ve Müdür başyardımcılığı görevlerini yerine getirdim. Daha sonra Konya’da 11 yıl Kız Ortaokulu, 15 yıl Kız Meslek Lisesi olmak üzere toplam 26 yıl müdürlük yaparak bu alanda bir rekora imza attım” dedi.
Emekliye ayrılacağı 1990 yılına kadar kazandığı tüm maaşını okul yaptırmak için biriktirdiğini ifade eden Aksoy, “En büyük hayalim kendi adıma okul yaptırmak idi. Bu hayalimi de 1991 yılında gerçekleştirdim. Yıllardır biriktirdiğim maaşlarım ve emekli ikramiyem ile Karatay İlçesi’nde okulumu yaptırdım. Daha sonra babam Hamdi ve annem Zehra Aksoy adına aynı okulun çeşmesini ve yine kendi adıma okulun kütüphanesini hayata geçirdim. Bana bu konuda destek olan başta Milli Eğitim Müdürlüğü camiası ile Belediye Başkanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarım” diye konuştu
Konuşmasının sonunda gençlik yıllarındaki eğitim sistemi ile günümüz eğitim sistemini kıyaslayan Aksoy, yeni nesil gençliğin geleceğinden duyduğu kaygıyı da dile getirdi. Gençlerin kesinlikle geleneklerine bağlı kalmasını isteyen Aksoy, “Bizim zamanımızda bırakın anne ve babaya okuldaki öğretmene, çevrimizdeki büyüklere saygı ve sevgi vardı. Kesinlikle hiçbir öğretmenimizin karşısında saygısızlık yapma gibi bir durumumuz olamazdı. Aynı şekilde öğretmenlerimizde bizlere karşı oldukça sevecendi. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki günümüz gençliği için aynı düşüncelere sahip değilim. Okullarda bakıyorum öğrenciler sigara içiyor, derslere girmiyor, geleneklerine, kültürüne ve tarihine bizim kadar sahip çıkmıyor. Ne olursa olsun gençlerimiz dinini, vatanını, bayrağını, tarihini sevmeli. Bu temel değerlerimizden kesinlikle uzak kalmamalı. Bu şekilde geleneklerine ve kültürüne bağlı gençlik yetişir ise ülke olarak hiçbir sıkıntımız kalmaz” dedi.
Yeşil Meram Sitesindeki evinde yıllardır sakin bir yaşam süren ve en büyük korkusunun unutulmak olduğunu söyleyen Şekibe Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü,  “İnsan yaşlandıkça unutulma korkusu artıyor. Bende tabi ki bundan çok huzursuz oluyorum. Benim mezun ettiğim öğrencilerin büyük bölümü gerek siyaset, gerek iş gerek bürokrasi alanlarında önemli makamlara ulaştı zaman zamanda beni ziyaret ederek gönlümü alıyorlar. Bundan gurur duyuyorum. Ancak 45 yıllık eğitim hayatında ve 84 yıllık yaşamımda sayısız başarılara imza atmama rağmen, 50’nin üzerinde takdirname ve plaket almama rağmen halen eğitime olan tutkum azalmadı. Bunun için elimden geldiği kadar okumak isteyipte imkanı olmayan çocuklarımıza her türlü imkanı sundum ömrüm yettiği sürece de sunmaya devam edeceğim. Yeterki çocuklarımız okusun ve ülkelerine sahip çıkan bir genç olsun. Ben elimde avucumda ne kadar birikimim varsa bu yolda harcamaya hazırım.”
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığımız ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyen Aksoy, “Bana bu değeri verdiğiniz için sizlere, bana her konuda destek olan Milli Eğitim Camiamız ile başta Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza tüm ailem adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
ALİ SAİT ÖGE Merhaba

Bu haber toplam 1685 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim