Ekmeği elle seçmeye son

Ekmeği elle seçmeye son
Ekmeğin satışına yeni düzen geliyor. Ekmek alıcının el değmesini engelleyecek şekilde, tezgah arkasında satıcı kontrolünde satılacak.

 

Tarım Bakanlığı, ‘Ekmeğin Taşınması ve Satışına İlişkin Özel Teknik ve Hijyen Kuralları’na ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı. Taslak, ekmeğin taşınması ve satışa sunulması sırasında uyulması gereken özel teknik ve hijyen kurallarını belirliyor. Buna göre ekmek, satış yerlerinde, alıcının el değmesini engelleyecek şekilde, tezgah arkasında, satıcı kontrolünde satılacak. Ekmek, Gıda Kodeksi’ne uygun ambalaj malzemesine sarılarak veya içine konularak tüketiciye verilecek. Gazete kağıdına sarılamayacak.
 
KASADA BIRAKILAMAYACAK
 
Ekmek dolabı oksitlenmeyi engelleyecek malzemeden, hava sirkülasyonuna müsait şekilde yapılacak. Ekmek çeşitleri ayrı bölmelerde satışa sunulacak. Satış yerlerinde çalışan personel, kişisel temizliğine azami itina gösterecek, uygun ve temiz kıyafet giyecek ve ekmek satışı sırasında koruyucu eldiven kullanılacak. Satış noktasına getirilen ekmek kasaları açıkta bırakılmayacak, büfenin, marketin önüne bırakılamayacak.
 
FIRINCILAR DESTEK VERDİ
 
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, kaldırımlardan ekmek dolabının kaldırılması, herkesin ekmek satmasına sınırlama getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Taslağın, kaldırımlardan ekmek dolaplarını kaldırmayı amaçladığını belirten     Balcı “Şu anda ekmek dışarıda, ekmek dolapları kaldırımda. Bu kesinlikle hijyenik değil. Ekmek bakkal ve marketin dışında her yerde satılıyor, bu da doğru değil’’ dedi.     
 
Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.