Elkatmış, Susurluk’u anlatacak

Elkatmış, Susurluk’u anlatacak
Susurluk Komisyonu eski Başkanı Av. Mehmet Elkatmış, Konya Aydınlar Ocağı’nda Siyasi Hatıraları’nı anlatacak. Konya Aydınlar Ocağı’nın Kasım ayı sohbet programı yine dopdolu.

Aydınlar Ocağı Başkanı  Dr. Mustafa Güçlü, Salı Sohbetleri’nin Konya’da tuttuğunu, şehrin sosyal ve kültürel hayatına renk kattığını belirterek, kasım ayında önemli insanları ağırlayacaklarını belirtti. Susurluk Komisyonu eski Başkanı ve Nevşehir Milletvekili Av. Mehmet Elkatmış, 2 Kasım 2010 Salı günü (bugün) konuğumuz olarak siyasi hatıralarını anlatacak” dedi. 9 Kasım günü ise, yazar Mustafa Azılıoğlu’nun Mustafa Kemal’in yaşantısını konu alan “İnsan Atatürk”ü ele alacağını kaydeden Dr. Mustafa Güçlü, “23 Kasım Salı Sohbeti’nde Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fak. Dinler Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sami Baybal, vefatının 14. yılında Dr. Mehmet Hulusi Baybal (Doktor Ağabey)’ı anlatarak yâd edeceğiz” diye konuştu. Dr. Güçlü, Kasım ayı  programının en son konuşmacı konuğu Konya’nın Dede Korkut’u olan Prof. Dr. Mustafa Kafalı’nın “Türk Tarihine Umumi Bakış” konulu bir sohbet yapacağını söyledi. İkinci konuşmacı Dr. Mustafa Güçlü ise, Dâvâ ve Aksiyon Adamı Osman Yüksel Serdengeçti’nin hayatını anlatarak hatıralarını dile getirecek. Sille Kültür Evi’nde saat 20.00’de gerçekleştirilen Salı Sohbetlerini takip etmek isteyenler için vasıta; Stadyum önünden saat 19.00’da, Belediye Camii önünden ise saat 19.05’de hareket ediyor.
MEHMET ELKATMIŞ’IN ÖZGEÇMİŞİ
1947, Nevşehir doğumlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Serbest avukatlık yaptı. MTTB, MGV ve birçok dernek ve vakıfta kurucu, yönetici ve başkan olarak görev aldı. 1991 ve 1995 seçimlerinde Refah Partisi'nden Nevşehir Milletvekili seçildi. Bu partinin kapatılması üzerine Fazilet Partisi kurucuları arasında yer aldı. 1999'da yine Nevşehir’den Fazilet Partisi milletvekili seçildi. Fazilet Partisi'nin de kapatılması üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi kurucuları arasında yer aldı. 2002 seçimlerinde bu partiden yine Nevşehir Milletvekili oldu. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ise aday gösterilmedi. Elkatmış, TBMM bünyesinde kurulun Susurluk Komisyonu'nun başkanlığı yaptı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.