Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

En Büyük Cihad

En Büyük Cihad

Mücadele verir,zorlukların üstesinden gelmeye çalışırız. Bu çırpınış içerisinde hiç unutulmaması gereken bir şey vardır ki oda nefistir. Peygamber efendimiz 'senin en büyük düşmanın nefsindir'' buyurur .Bir savaştan dönerlerken ''şimdi küçük cidalden savaştan  büyük cihada gidiyoruz dediğinde sahabe meraklanır. Çünkü daha yeni kılıçlar kırılmıştır. Kalkanlar parçalanmış kan gövdeyi götürmüş bundan daha büyük cihad ne olabilirdi?Allah resulü nefisle yapılan cihad bundan daha büyüktür diyordu. Değerli okurlarım:Bu düşman dış dünyadan daha tehlikelidir. Nefis ipin ucunu ele geçirirse yapmadığı kötülük kalmaz insana. Nefisten dost olmaz. Çünkü onun yapısında kötülük vardır. Her türlü kötülük onun başının altından kalkardır. Hz. Yusuf onun şerrinden Allah'a sığınmıştır.Şöyle demişti. Ben nefsimi temize çıkarmam,Çünkü nefis daima kötülüğe sevk eder.(Yusuf sur.53)
İnsanın içini saran bu hayvani duygu her türlü iyiliğin karşısındadır. Nerde azgınlık,taşkınlık,Ahlaksızlık varsa nefis ordadır. Hz.ömer  nefsi günaha götüren bir casus olarak niteler. Kıymetli okurlarım.
Benlik,gurur,kibir,tama,hırs,kin düşmanlık gibi ne kadar kötü huylar varsa kökeninde nefis vardır. Kuran-ı kerimde ''sana her ne kötülük gelirse nefsin den dir''kuyruklar buyrularak nefsin bu özelliğine dikkat çekilmiştir. onu yola getirmedikçe,yenmedikçe iyiliğin üstesinde gelinemez. iyi yola girilemez. Sözün özü iki,en büyük cihad nefisle yapılan cihad en büyük mücahide nefsini mağlüp eden mücahiddir . Değerli dostlarım.İlçemizde yapılamasını istediğimi yüksek okul için çalışmalarımız esnasında sevindirici olaylara şahit oluyoruz.İlçemiz insanlarını %80 'de fazlası hocam bir ay evvel bu okulların yapılması lazım. Biz yanlış yapmışız şimdiye kadar okumamışız çocuklarımızı okutmayı ihmal etmişiz nefsimize bu hatalara düşmeyeceğiz. Çocuklarımızı okutacağız.İlçemizi tüm Türkiye'de tanınır ilçe yapmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız sözleri bizleride memnun ediyor. Hepinizden Cenabı-Allah razı olsun sizlere naziat suresinin 41 inci ayetiyle ve ola edeceğim.''Kim rabbinin huzurun olan hesap vermekten korkmuş ve nefsini kötü arzularından uzak tutmuşsa onun  varacağı yer şüphesiz cennettir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi