Eskil Tarımına Cansuyu Verecek İki Proje!

Eskil Tarımına Cansuyu Verecek İki Proje!

Eskil ve bölgesini son yıllarda su sorunu tehdit etmeye başladı.

Mustafa YOL

Bölgemizde bir çok köy ve yaylada yer altı suları hızla çekilmeye başladı. Özellikle bir zamanlar içinde su olan Eşmekaya Sazlığına yakın Böğet, Akgöl, Şabanlı, İkizce ve Setik gibi yerlerde suların her geçen gün biraz daha derinden alınması bölge halkını korkutuyor.

Su sorununun ciddi derecede ortaya çıkmaya başladığı bölgemizde sorunu çözmek için siyasiler ve sivil toplum örgütleri harekete geçti.

Bölgemize ciddi bir su kaynağının aktarılmaması durumunda, Eskil Bölgesinde tarım durma noktasına gelecek. Yapılacak iki ciddi projeye Eskil’in dahil edilmesi gündemde ve dahil edilmesi zorunlu halde. Aksaray’ı memba suyuna kavuşturacak olan Ecemiş suyu projesinde Eskil’inde yer alması, Eskil’de içme suyu sorununun çözüleceği umutlarını yeşertti. Ecemiş suyunun sadece içme amacıyla kullanılacağı bölgemizde, tarımsal sulama için gözler İlimizi ziyaret eden Orman ve Tarım Bakanı Bekir Pakdermirli’nin Aksaray bölgesine yer altı barajı sözü ve  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Sultanhanı ilçesinde “Burada bu tesis için Hirfanlı barajından Buraya büyük borularla su getiriyoruz ve Yeni bir hat ile ilave bir su daha gelecek. İnşaallah 2021 yılında bu ilk hattın görevi bitmiş olacak ve biz bu boruları söküp götürecek değiliz,  Bu hat ile gelen Suyu Bu bölgenin Tarımsal sulamasında kullandıracağız ve bölge çiftçisinin tarımsal sulama sorununa bir nebze olsun katkıda bulunacağız” sözlerine çevrildi.

İlçemiz ve bölgemizi su sorunundan kurtaracak bu iki proje için siyasilerin ve yetkililerin harekete geçmeleri ve çaba sarf etmeleri bekleniyor. haberfark.net

Bu haber toplam 2804 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum