Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil’de Güvenlik Artırılmalı!

Eskil ilçe olarak Türkiye’nin alan bakımından En büyük İlçelerinden birisidir. Nüfusun az olması bir çok sorunu beraberinde getiriyor…

Bu sorunlardan bir tanesi de güvenlik meselesi…

Eskil halkının güvenlik noktasında sıkıntıları

Kablo hırsızlığı…

Küçükbaş hayvan hırsızlığı…

Bakkal ve market soygunculuğu…

Elektrik trafosu olanlar tedirgin, diken üzerinde duruyor…

Birde bunlara Son zamanlarda çocuk kaçırma girişimlerin arttığı ülkemizde geçen hafta içerisinde bir benzeri Eskil Merkez’de yaşandı. Bu olay Eskil halkında ciddi bir tedirginlik yaşattı. Çocuk kaçırma girişiminde de keza son zamanlarda kaçırılan çocukların hiçbirinde bulunma noktasında sonuç alınamıyor.

Eskildeki bu olay ile ilgili, Araç güvenlik kamerası ile tespit edildi. Fakat plaka tespit edilemedi.  Araç Aksaray’da yakalandı. Fakat şahıs serbest kaldığı bilgisi basına yansıdı.  İşin bu noktası emniyet güçlerini ilgilendiren bir olay olduğu için bu konuda yorum yapmamız doğru olmaz..

İlçemizde bakıldığında hırsızlık olaylarının çoğunluğu eskil yayla ve köylerinde gerçekleşiyor. Geneli ise nüfusun az olduğu bölgelerde gerçekleşiyor. Nedeni bana göre kıraç dağınık ve nüfus olarak az bir bölge bu da hırsızları cesaretlendiriyor. Her ne kadar vatandaş kendi güvenliğini alsa da burada bir risk var.

Eskilde güvenlik olarak Eskil ve Eşmekaya jandarma birlikleri var.

Bu birliklerin zaman zaman Eskil için yeterli olamayabiliyor.  Eskil’de de ilçe emniyet amirliği var vatandaş ilçe emniyet amirliğindeki polis sayısının azalmasında rahatsız. Güvenlik kuvvetlerinin bir hırsızlık olayına müdahale etmesi uzun zaman alabiliyor. Kısacası olay yerine jandarma yada polis  gelinceye kadar hırsızlar çoktan tüymüş oluyor.

Tabi burada yaptırım çok önemli, yakalanan hırsızlara ciddi bir yaptırım getirilmeli. Biri çok zor şartlar altında bir birikim yapıyor, diğeri onu çalarak üzerine konuyor ve bunun maalesef ülkemizde çok ciddi bir yaptırımı bulunmuyor.

Halkın ortak görüşü Yeni bir çalışma yapılarak ilçe sınırları içerisine  yeni bir yada iki  güvenlik noktası oluşturulmasını istiyor…

Bu yazı toplam 1816 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum