Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Eskil’de susuz yaz!

Eskil’de susuz yaz!

Kendilerinin yayla olarak bir sıkıntıları olduğunu dile getiriyordu.
Eskil’in Doybalak Yaylası’nda vatandaşların, köyde şebeke sistemi olmasına rağmen çeşmelerden duydukları “tısss” sesi ile birlikte susuz yaz geçirdiklerini evlerinin su ihtiyacını gidermek ve hayvanlarını sulamak için tarlalardaki sulama kuyularından güğümlerle su taşıdıklarını ifade ediyordu.
Hemşerimiz buna neden olarak da aynı hat üzerinde bazı köylülerin 7 gün 24 saat kaçak su kullandığını iddia ediyordu.

İddiasına göre bazı vatandaşlar durumu abartmıştı.

Evinin yanındaki ekili yonca bahçesini suyu hiç kapatmadan sulayanlar...

Meraya diktiği yüzlerce fidanı yine aynı şekilde hiç ara vermeden sulayanlar şeklinde başlayan konuşması örneklerle sürüp gidiyordu.

Evet öncelikle şunu ifade edeyim Doybalak Halkı’nın bu sıkıntısını yerinde gidip görmeyi istememe rağmen ne yazık ki bu durum mümkün olmadı.
Ama bu sorunu buradan köşemize taşımak boynumuzun borcu.
O köylülerin sıkıntılarını yerinde görmek ve tüyü bitmedik yetimin hakkı olan suyu bu şekilde kullanan insanları bulmak ve ötekinin hakkını korumakta yetkililerin boynunun borcu olsa gerek.

Tebrikler

Çok değil, bundan en fazla 20 sene önce aileler çocuklarını okutabilmek için Eskil’den Aksaray’a ve Konya’ya göç ederlerdi.

Eskil’de ilk ve ortaokulu okuyan bir çocuğun okuyabilmesi ancak istisnai durumlarla mümkündü, çocuğun çok zeki ve istekli olması bu istisnai durumu tamamlayan husustu.

Daha sonraki yıllarda Eskil’e açılan Atatürk Yatılı Bölge Okulu ve Lise ile birlikte öğretmen profilindeki değişiklik ile okumanın farkına varan önemli bir kitle harekete geçti.

Artık her yıl Kaputaş, Ortakuyu, Çulfa, Çukuryurt gibi yaylalardan Anadolu ve Fen Liselerine  giren öğrenci haberlerini Hilmi Yol kardeşimizin büyük bir şevkle yaptığına şahit oluyoruz.
Bir pedagog arkadaşım, “Bir kişinin akademik hayatında en büyük pay ilkokul öğretmenin” demişti. O halde burada bu öğrencilerimizin başarılarındaki en büyük pay ilkokula ilk adım attıkları günden sınava girdikleri güne dek hazırlayan bütün öğretmenlerimize ait.

Başta fedakar, cefakar öğretmenlerimiz olmak üzere sınavlarda başarılı olan bütün öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.

İşte Ulu Önder Atatürk’ün o sözü burada öğretmenlerimizin başarısını, emeklerini güzel bir şekilde özetliyor. “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi