Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Eskil’in adayları…

Eskil’in adayları…

İşte bu isimlere en son Sayın Şerafettin Meral katıldı.

Kendisine ve Eskilimize “hayırlı uğurlu olması” dileğiyle.

Sayın Şerafettin Meral,

Sayın Niyazi Alçay,

Sayın Havva İnanç,

Sayın İbrahim Koyuncu,

Sayın Keramettin Altan,

Sayın Hilmi Yol,

Sayın İbrahim Güdendede.

Bir de CHP’nin adayı (muhtemelen Sayın Mevlüt Mutlu ya da Sayın Salih Koyuncu).

Buna bir de Sayın Coşkun Kotuk’u ekleyebiliriz.

9 Aday adayı. Aday adayı değil düpedüz aday diyebiliriz.

Yani bu parti olmazsa öbüründen aday olacak o kadar çok isim var ki.

Adaylar son anda farklı karar vermezse Eskil’de en az 7 partinin bayrağı dalgalanacak önümüzdeki seçimlerde.

Bu isimlerden Eskil Ak Parti İlçe Başkanlığını saygı duyulacak bir şekilde yapan Sayın İbrahim Güdendede’nin Ak Parti’den birinci sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı olacağına inanıyorum.

Ak Parti’den Belediye Başkan Adaylığı için ise Sayın Niyazi Alçay’ın hem referandum sürecinde Ak Parti’ye geçmesi hem de hiç şaibeye karışmadan başarılı bir şekilde başkanlık yapması şansını artırıyor, ancak Ak Parti’nin adaylarını belirlemeden halkın nabzını tutma adına yaptırdığı anketten çıkacak sonuç ve Ak Parti Eskil İlçe Teşkilatı’nın tutumu da önemli.

Sayın Meral’in adaylığı ise bir heyecan getirdi. Kendisi iki dönem Eskil’e başarılı bir şekilde başkanlık yaptı. Ama Eskil siyaseti gerçekten ilginç. Başkanlığın hakkını veriyorsun seçilemiyorsun. Senden sonra en az senin kadar başarılı bir başkan var ve şimdi yeniden en güçlü aday benim diyerek tekrar siyaset sahnesinde Sayın Meral. Yani Eskil’de tekrar seçilmek için başarılı olmaya gerek yok. Ayrıca Sayın Meral’in açıklamasında bir söz dikkatimi çekti. “Benden duymadığınız söz bana ait değildir.” Buradan anladığım sanki Sayın Meral çevresinde lüzumlu lüzumsuz her şeye maydanoz olan ve kendisine ciddi zarar verenlerden artık rahatsız olmuş olacak ki böyle bir cümle kullanmış. Kavgadan, hırgürden uzak Sayın Meral’e de yakışan bu olsa gerek.

Öte yandan MHP’nin Eskil’de aktif bir tabanı var. Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Güdendede alternatifsiz şu anda Eskil’in en faal siyasi ismi. Ekibinde de oldukça aktif bir gençlik var. Dolayısıyla MHP’nin adayının taban desteği olarak en az Ak Parti’nin adayı kadar şanslı olduğuna inanıyorum.

Sayın İbrahim Koyuncu iki dönem İl Genel Meclis Üyeliği, Eskil Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı yaptı. Bu yaptığı işlerin hakkını da verdi. Kendisinin seçimlerdeki şansını bekleyip göreceğiz.

Sayın Havva İnanç’ın Eskil’in ilk bayan belediye başkan adayı olmasını önemsiyorum. Şimdiden partisini de açıkladı, o parti Büyük Birlik Partisi.

Sayın Hilmi Yol 5 yıl İngiltere’de kalmış, Eskil’in ilk gazetesini, ilk haber sitesini kurmuş bir isim. Tam bir Eskil sevdalısı. AKATDER’de gerçekleştirdiği çalışmalar, yaptığı haberler ve yazdığı yazılarda doğa, çevre, Eskil vurgusu her daim dikkat çeker. Benim gönlüm onun hep gazeteci kalmasından yana ama artık o da siyaset kazanının içinde…

Sayın Keramettin Altan kendisi genç bir isim. MHP’den aday adayı şansı ne olur bilmiyorum ama medeni cesaretinden dolayı kutlamak gerek.

Sayın Coşkun Kotuk kendisi sosyolog, iyi bir vizyona ve aydın bir kimliğe sahip ama halkın sizi seçmesi için bu yeterli mi bilmiyorum.

Eskil CHP’de ise sevilen iki isim Özkan Kesmez ve Yılmaz Keskin’in İl Genel Meclis Üyeliğine Adaylığı bekleniyor. Belediye Başkan Adaylığı için düşünülen üç isim Salih Koyuncu, Mevlüt Mutlu ve Gürsel Keskin. Daha önceden Belediye Başkanlığına aday olan Gürsel Keskin kesin olarak aday olmayacağını açıklarken diğer iki ismin vereceği karar merak konusu.

1984 yılında ilk defa karşı karşıya gelen Sayın Şerafettin Meral ve Sayın Necati Belgemen için önümüzdeki seçim ile tam 30 yılı dolduracaklar! Nice 30 yıllara…

Burada tabii ki seçim sonucunu belirleyecek en önemli unsurlardan birisi de Sayın Belgemen’in destek vereceği isim.

Evet seçim heyecanı dalga dalga esmeye başladı.

Allah kazasız belasız bir seçim nasip eylesin.

Allah hem bütün adaylarımıza hem de Eskil’imize hayırlı eylesin.

Burada Eskil Gazetesi ve haberfark.net olarak bize düşen ise bütün adaylarımıza eşit mesafede olup onların sesi soluğu olmak. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.

Hayırlı seçimler efendim!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi