Eskil’in fabrikası!

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen seçildiği günden beri AK Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu, ilçe yönetimi ve meclis üyeleri ile birlikte gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.

Bunlar kendisiyle ilgili önemli hususlar.

Olumsuz olanı ise;

Son derece lüks bir restoran düşünelim.

Muftakta kullanılan ürünler tamamen doğal ve taze. Son derece hijyen bir muftak, ustalar alanında en iyi olanlar ama restorandaki garsonlar bu restoranı hiçbir şekilde temsil etmiyor.

Koluna burnunu siliyor, yemeği servis ederken burnunu çekiyor, içi kapkara olmuş tırnaklar....

Kimse kusura bakmasın ama çok güzel ve özel çalışmalar imza atılan Eskil Belediyesi iletişim açısından bazen bu duruma düşüyor!

İşte somut bir örnek...

Başkan, 18 Aralık’ta, iki ay önce şöyle bir açıklama yaptı; "Saygıdeğer hemşerilerim ilçemizin iş adamlarına kooperatiflerine zenginlerine bir çağrım var devamlı lafını ediyorsunuz eleştiriyorsunuz fabrika kurmak istiyoruz yer yok diye sanayinin karşısında 10.000 veya 15.000 bin m2 uygun arsamız mevcut kuracağı un, yem, süt veya başka bir fabrika kuracaklar gelsinler şartları konuşalım. Şunu da söyleyeyim alt yapı konusunda da yardımcı olalım haydi görelim boş laf etmeyelim." dedi.

Bunun üzerine kamuoyuna yansıyan hiçbir ses verilmedi.

Daha sonra Eskil Belediyesi geçen hafta söz konusu bölgede 10.525 m2, 7.025 m2 büyüklüğünde iki arsa ile birlikte 875 m2 büyüklüğünde 4 arsanın satışa çıkarıldığı duyurduldu.

Muhammen m2 bedeli 50 TL’den.

Bu duyuru ile birlikte insanlar hesaplar yaptılar, “Birkaç kişi birleşelim en azından 875 m2 büyüklüğündeki arsanın ihalesine girelim” şeklinde söz konusu arsalara biçilen paha 1,5 ile 2 Milyon TL arasında....

Kamuoyu ihale gününü beklerken;

Dün Necati Başkan’dan bir açıklama daha;

Eskil’e fabrika kurulmasın mı?
Biz her zaman dedik! İlçemize yatırım yapacak herkese kapımız sonuna kadar açıktır diye. Ama maalesef işin aslını bilmeyenler yine fakir fukara edebiyatından dem vuruyor.
İlçemize tam teşekküllü herkesin faydalanacağı bir fabrika kurulması düşüncesini İlçe başkanımız, Meclis üyelerimiz ile birlikte enine boyuna düşünerek yoğun uğraş verdik. Fabrika kuracak firma, Aksaray organizeden 60 bin m2 arsa pazarlığı yaptı. Diğer yatırımlarını da bir araya toplayacağını söylediler. Biz ısrar ettik, Vali beye söz konusu fabrikanın ilçemize açılmasını talep ettik. Çok şükür söz konusu fabrikanın ilçemize kurulmasına ikna ettik. Şimdi bakıyoruz yapılmaması için adeta yarış yapıyorlar.
Bu yapılacak fabrika öyle basit uyduruk bir fabrika değil. Uzun vadeli bir yatırım ve istihdam alanı.
10 bin metre kare kapalı alanı bulunuyor. 80 ila100 milyon türk lirasına mal olacak. 80 ila 100 kişi işçi istidamı sağlanacak.
...

Her şeyimiz kanun ve nizamlara uygun olacak. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Kim alırsa alsın 2886 Sayılı Yasaya uygun olarak bedeli karşılığı alacak. Aynı şartları taşıyan kim olursa yardımcı oluruz. Projesini şartlarını getirsin herkese yardımcı oluruz.
Algı oyunlarıyla, süslü cümlelerinizle İlçemize yatırımın gelmesini engellemeyeceksiniz. Biz İlçemizin ve insanımızın kalkınması için elimizden geleni her zaman yapacağız.
Bizim için görüş ve önerileri önemli bu görüşler bize ışık tutacak ne kadar görüş sunarsanız çok iyi olur...

Ne arsası, nereye, ne yapılacak?

Kim bununla ilgili iki kelime açıklama yaptı?

Peki kim, nereyi engelliyor?

Başkanın bu paylaşımının ardından Eskil’in fabrikasını engelleyenler! Yine sosyal medyada topa tutuldu.

Sitem ifadeleri muhataplarının başına bir dolu gibi adeta dan dan vurdu.

Ve yeni bir açıklama ile birlikte ihale iptal oldu.

Son bir haftada önemli gelişmeler oldu anlaşılan.

Eskil’e fabrika kurmak çok önemli mi, evet önemli.

İşte Cengiz Meral ve oğlu Yıldırım sessiz sedasız kendi imkanlarıyla Bozcamahmut’a 7 Bin 500 m2 alana BİMS fabrikası kurdu ve 23 kişiye istihdam sağlıyor. Allah kendilerinden razı olsun.

Sahi toplum olarak kendilerini ne kadar takdir ettik?

Netice itibariyle yılların verdiği tecrübeyle de Necati Başkan Eskil için yoğun bir gayret içinde koşturuyor. Burada bir beis yok, sıkıntı iletişim boyutunda...

Eskil Belediyesi kurumsal olarak daha sağlıklı iletişim kurmalı diye düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1609 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum