Evde sağlık hizmeti ilgi görüyor

Evde sağlık hizmeti ilgi görüyor
Evde sağlık hizmetlerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılma çabaları sürerken Konya Sağlık Müdürlüğü 2007 yılından beri il merkezi ve üç büyük ilçede hizmet veriyor.
Konya Sağlık Müdürlüğü evde sağlık hizmetleri ekipleri 8 bin hastayı evlerinde ziyaret etti ve tedavilerini gerçekleştirdi. Konya Sağlık Müdürlüğü bünyesinde gönüllü çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen Evde Sağlık Hizmetleri hizmet verdiği 2007 yılından beri 8 bin hastaya evde tedavi uygulaması gerçekleştirdi.
EVDE SAĞLIK HİZMETİ NASIL YAPILIYOR?
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, “Evde Sağlık Hizmetleri amaç itibariyle yatağa bağımlı, yaşlı, bakıma muhtaç, özürlü, hastanede uzun süre tedavi görmüş ve tedavisinin devamının evde sürdürülmesi gereken vatandaşlarımıza, ihtiyaçları olan sağlık hizmetlerinin ev ortamlarında sunulmasıdır. Bu önemli hizmet sayesinde vatandaşlarımızın günlük hayatı daha kolaylaşacak, hastalığın ve hastane şartlarının yarattığı olumsuz etki en aza indirilmeye çalışılacak ve yaşam kaliteleri önemli ölçüde yükselmiş olacaktır. Evde Sağlık Hizmetleri çalışmalarının yürütülmesi amacıyla tarafımızdan bir araç tahsis edilmiş olup, 2 doktor, 4 hemşire ve 2 sağlık memurundan oluşan gönüllü ekibimiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. İlk etapta aile sağlığı merkezlerimiz tarafından evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlarımız tespit edilerek, adres bilgileri ile beraber birimimize bildirilir. Ayrıca aile sağlığı merkezi tespiti dışında aracımızın üzerinde yazılı olan “23-78-112 Nolu birim telefonu aracılığı ile de, vatandaşlarımız bize ulaşarak bu hastalarımızı bildirebilirler. Bu tespit işleminin ardından ekibimiz hastalarımızı, tek tek ziyaret ederek durum belirlemesi yapar. Evde Sağlık Hizmetine ihtiyacı olan hastalarımızın dijital ortamda kayıtları yapılarak sağlık dosyaları oluşturulur. Bu sağlık dosyaları şimdiye kadar yaşadığı sağlık sorunları, halen devam eden hastalığının seyri, geçirdiği tedavi aşamalarından oluşur. Daha sonra, hastamızı sürekli takip eden bir hekim mevcut ise bu hekimin önerileri doğrultusunda, böyle bir hekim mevcut değil ise ekip doktorumuzun görüşleri doğrultusunda tedavi planı düzenlenir. Ekibimiz mesai saatleri içerisinde, (8:00-17:00)  ve Selçuklu Sağlık Grup Başkanlığına bağlı olarak hizmet vermektedir.  Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız bizleri Konya Merkez'de 23 78 112, Beyşehir'de 512 60 74, Ereğli'de 713 11 33, Seydişehir'de 582 30 11 arayıp bildirebilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.