EVRİMİ SAVUNANLAR İMTİHANDAN HABERSİZDİRLER

 İnançsızlıklarının doğruluğunu insanlara savunmak için kendilerince deliller ortaya koyarlar. Ancak bu delilleri yalandan ibarettir. Bunu bildikleri için haşa Allah’ın yaratmasında kusurlar bulmaya çalışırlar. Biz bu kişilere ateistler demekteyiz. Bunu sözde bilimsel alanda yürütenler ise evrim teorisine inananlardır. Evrim teorisine inananlar, bu yalan, kanıtlanamamış teoriyle bazı insanları 150 yıldır kandırmaktadırlar. Oysa evrim teorisini kanıtlayan bir tek bilimsel bulgu yoktur. Tam tersine bütün bulgular yaratılışı işaret etmektedir. Bilimin daha çok ilerlemesi ile yaratılış gerçeği birçok insan için daha çok netleşmiştir. Özellikle fosiller (milyonlarca yıl önce ölmüş canlıların toprak altından çıkarılan taşlaşmış kalıntıları) yaratılışı kanıtlayan en önemli delillerdendir. Fosiller, günümüzdeki canlılar ile milyon yıl önce yaşamış canlıların aynı olduğunu, değişmeden günümüze kadar geldiklerini kanıtlamaktadır.

Bu gerçekler evrim teorisine inanan insanları psikolojik olarak yıkıma uğratmıştır. Telaş içerisinde teorilerini ayakta tutabilmek için dünya çapında yalan propagandalara başlamışlardır. Bu anlamda bütün yayın organlarını kullanmaktadırlar. En çok propagandasını yaptıkları bir konu da, canlıların eksikler içinde yaratılmasıdır.

Elbette canlılar eksiklikler içinde yaratılmışlardır. Ancak Allah’ın ilmini takdir edememiş olan bu insanların anlayamadıkları; Allah’ın bu eksiklikleri imtihanın bir gereği olarak yaratmış olmasıdır. Bu eksiklikler, dünyanın geçici olduğunun bir kanıtıdır. Rabbimiz kusursuz yaratılış örneklerini ahirette gösterecektir.

O Allah ki, Yaratan'dır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir. (Haşr Suresi, 24)

Eğer eksiklikler olmasaydı, imtihan da olmayacaktı. İnsan güzel ahlak göstermek ve Allah’ın rızasını kazanmak için çaba içerisinde olmayacaktı. Ahiret hayatı olmayacak, hayat amaçsız ve düz olacaktı.

Rabbimiz nasıl ki bazı canlıları hastalanma, yıkanma, kötü kokma gibi eksiklerden uzak yaratmışsa, imtihanın bir gereği olarak da insanı acizlikler içinde var etmiştir. İnsan bu eksikliklerini bilerek Allah’ın sonsuz gücü yanında O’na olan muhtaçlığını daha iyi idrak edebilir.

İşte evrim teorisinin savunucuları bu gerçeklerden habersiz olduklarından, asılsız iddialarla güya yaratılışı kanıtlayan delillerin üzerini örtmeyi istemektedirler. Aslında bu kişiler de yaratılışın bir gerçek olduğunu çok iyi bilmektedirler. Ancak bilimin onlardan yana olamaması, bu kişilerin telaşa düşmelerine sebep olmaktadır. Bu da, saçma iddialar ile evrimi savunmalarına neden olmaktadır.

Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün art arda gelişinde temiz akıl sahipleri için gerçekten ayetler vardır. (Ali İmran Suresi, 190)

İnsanın yaratışında kusursuzu arama eğilimi vardır. Allah insanı sonsuz ahiret hayatını isteme ruhuna göre yaratmıştır. Bu yüzden insan aslında bilinç altında sürekli ahireti ve kusursuzluğu arar. Dünyadaki en güzel nimetler dahi insanı tatmin etmeye yetmez. İşte insan eksikliklerle, imtihanla bunu anlamakta ve ahiretin değerini daha iyi bilmektedir.

Bu yazı toplam 1753 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.