Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Ezber bozan Okul

Ezber bozan Okul

Aradan bir yıl gibi bir süre geçti ki! Yine beni mutlu eden bir haber vardı. O haberde, Katrancı İlköğretim Okulu’nun atletizmde Aksaray il birincisi olması idi.

 

Evet, Aksaray’da ilköğretim Okulları arasında yapılan atletizm yarışmasında Huriye Dağlı birinci, Tuğba Dağlı ikinci ve Şerife Dağlı dördüncü olurken takım halinde de oldukça büyük bir başarıya imza atıyorlar ve İl birincisi oluyorlar.

Bu başarı elde edilirken öğrenciler, ailelerin kendi imkanları ve okul öğretmenlerinin desteği ile yarışmaya katılıyorlar.

 

İşte yarışmada birinci olan 7. Sınıf öğrencisi Huriye’nin duyguları: “Yarışmada birinci olunca çok mutlu oldum. Her şeyden önce özgüvenim arttı. O anda sevinç gözyaşları döktüm. Bana destek veren ailem, okul müdürüm ve özellikle bizi bu yarışmalara büyük bir özveri ile hazırlayan öğretmenimiz Tarık Şeker’e bu başarıyı armağan ediyorum. Aksaray’daki yarışmayı unuttum amacım Adana’daki yarışmada da birinci çıkmak ve akabinde Türkiye birincisi olup Eskil’in, Katrancı’nın sesini tüm Türkiye’ye duyurmak.”

 

“Hedefim milli formayı giyebilmek” diyen Huriye, okulu da ihmal etmemiş. Yarışmada dereceye giren arkadaşları ile birlikte okulun en iyileri arasında yer alan Huriye, okuyup vatana millete hayırlı bir evlat olmak istiyorum şeklinde konuşuyor.

 

İşte yarışmada ikinci olan Tuğba’nın babası Mehmet Dağlı’nın duyguları, “Gerçekten çocuklarımızın başarısı bizi oldukça gururlandırdı. Bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. Müdürlerimiz; Oğuzhan Gökoğlu, Selman Üzüm, Beden Eğitim Öğretmeniniz Tarık Şeker ve diğer öğretmenlerimiz bizimle hep diyalog halindeler. Çocuklarımız Katrancı’da okuyor bizler Sağsak Köyü’nde oturuyoruz, öğretmenlerimiz hiçbir zaman üşenmediler evlerimize kadar gelip çocuklarımızın durumunu paylaşıyorlar bizimle. Çocuklarımızın okumasının neden önemli olduğunu, sporun faydalarını anlattılar bize. Öyle fedakar şekilde çalıştılar ki ceplerinden çocuklarımıza test kitapları alıyorlar, hafta sonları ücretsiz kurs düzenliyorlar ve bu da başarıyı getirdi. Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde görüşlerini dile getiriyor.

 

Evet Katrancı İlköğretim Okulu öğretmenlerinin başarısı tabii ki bununla sınırlı değil bu özverili çalışmalar neticesinde hem de ilk üç sınıfın bir arada okuduğu birçok fiziksel alt yapı eksikliğine rağmen 2006-2009 yılları arasında bir fen lisesinin yanı sıra 9 öğrenci Anadolu Lisesini, 2 öğrenci Sağlık Meslek Lisesini ve bir öğrencide parasız yatılı ve bursluluk sınavını kazanıyor.

 

 Muhakkak ki yukarıdaki tablo yoğun bir emeğin ürünü…

·         Okulda hafta sonları ve hafta içi derslerden sonra öğrencilere 4 yıl boyunca ücretsiz özel matematik ders veriliyor.

·         Hafta sonları Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce derslerinden

SBS kursu açılıyor ve SBS ye girecek olan öğrencileri gruplara ayırıp her gruba

gönüllü bir öğretmen görevlendiriliyor.

·         SBS’ye giren bütün öğrenciler için performans değerlendirme sistemi

oluşturuluyor ve öğrenciler sistematik olarak takip ediliyor.

·         Velilerle diyalog halinde olunup, öğrencilerin test, kitap ve bütün ihtiyaçları

karşılanıyor.

·         Okula kitaplık kurulup kaynak eserler kazandırılıyor.

·         Öğrencilere okulu sevdirmek ve onları hayata en iyi şekilde hazırlamak için

sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere önem veriliyor. Düzenli olarak sınıflar arası

voleybol, futbol, satranç, masa tenisi müsabakaları yapılıyor. Hafta sonları İzcilik

faaliyetleri, halk oyunları ve Atletizm çalışmaları yapılıyor.

 

İşte bu memlekette güzel şeyler de oluyor denilecek türden bir başarı öyküsü.

Okul Müdürleri Selman Üzüm, Oğuzhan Gökoğlu, Beden Eğitimi Öğretmeni Tarık Şeker ve bütün öğretmenlere teşekkür etmek boynumuzun borcu ve onların bu fedakarca çalışmaları insanların gönül sayfalarındaki yerini almış zaten.

Görevini ziyadesiyle yapan ile yan gelip yatan arasında kıldan ince kılıçtan keskin bir farkın olmadığı eğitim sisteminde öğretmenlerimize nice Huriyeler yetiştirmesi dileğiyle…

 

Ve “Amacım Eskil ve Katrancı’nın sesini Türkiye duyurmak diyen” Huriye ile Tuğba 18 Nisanda Adana yapılacak olan yarışmada Aksaray’ı temsilen ter dökecekler. Her ikisine de bir kez daha başarılar dilerken,  yarışmada ve bundan sonraki spor hayatında hak ettikleri ilgiyi görmeleri dileğiyle.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi