Hacı Özkan

Hacı Özkan

Futbol Ziyafeti Başlıyor

Futbol Ziyafeti Başlıyor

2015 yılı İlçemizde spor yılı ilan edilmeli aslında. Amatör takımımız Eskilgücüspor, bu sezon güzel futboluyla ilçemize renk katarak, ilçemiz halkını heyecanlandırırken, şimdi de köyler arası futbol turnuvasının düzenlenmesi bu heyecanın devam edeceğini gösteriyor. Uzun bir aradan sonra tekrar organize edilecek olan köyler arası futbol turnuvasında tek temennim; “Turnuvanın kavgasız, gürültüsüz, dostluk ve kardeşlik içerisinde tamamlanması”. Umarım organize edilen, önceki turnuvalardan herkes dersini alarak, sporun; barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu anlamıştır. Hiçbir kurum turnuvanın organize edilmesine yanaşmazken, Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın gayretlerini göz ardı edemeyiz. Belediye başkanımız sonuç itibari ile güzel bir organizasyonun başlaması için çabalarken, bir o kadar risk alıyor. Olabilecek sorunlarda organizasyonu düzenleyen kuruma ceza kesilmesi de herkesin malumudur, ama bu tür düşüncelerden kendimizi soyutlamalıyız. Biraz da hatayı kendimizi arayıp, özeleştiri yapmalıyız. Galip gelsen sana milyar dolarlar mı veriliyor? Hayır! Mağlup olsan dünyanın sonumu? Hayır! O zaman bu güzel organizasyonu yarı da bırakmamak adına elimizden geleni yapalım. Turnuvayı dostluk içerisin de tamamlarsak, Turnuvanın olmasını istemeyen ve eleştirenlere en güzel cevabı bu sayede vermiş oluruz.

Turnuva açısından en önemli detay, olabilecek bir olay sonrasında turnuva yarıda kalırsa; bundan sonra Eskil’de köyler arası turnuva olacağını hiç sanmıyorum. Bu düşünceye ben dahil bütün eskil halkı da sahip. Son şansımızı en iyi şekilde değerlendirmek bizim elimizde. Bizlere güvenip, güzel bir organizasyon hazırlayan Belediye’ye mahcup olmayalım.

Bütün maçların Eskil semt sahasında oynanması ekonomiyi de canlandıracak. Yaklaşık 20 takımın başvuruda bulunması beklenirken, 1 ay sürecek olan turnuvada 75 maçın oynanması tahmin ediliyor. Bu takımların seyircileri de alışverişlerini merkez esnaflarından yaparak ekonomik açıdan ekstra bir hareketlilik kazandıracak.

Turnuva katılmak için başvuruların 27 Şubat Cuma günü sona ereceğini ve Turnuvanın 7 Mart Cumartesi günü start alacağını bildirirken, herkes biran önce takımını kurarak başvurularını tamamlaması gerekiyor.

Turnuva ilçemiz açısından İnşallah hayırlı olur. Seyircilere ise sorunsuz güzel bir maçlar izlemek nasip olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hacı Özkan Arşivi