GDOlu ürünler kısırlığa neden oluyor

GDOlu ürünler kısırlığa neden oluyor
İnsan vücuduna olumsuz etkisini yıllar sonra gösteren GDO’lu ürünlerin tüketiminin fazla olması toplumu tehdit ediyor. Günümüzde özellikle gençlerin tükettiği hazır yiyeceklerde ve bebeklerin mamalarında bulunan GDO’lu ürünler insanın sağlıklı

İnsan vücuduna olumsuz etkisini yıllar sonra gösteren GDO’lu ürünlerin tüketiminin fazla olması toplumu tehdit ediyor. Günümüzde özellikle gençlerin tükettiği hazır yiyeceklerde ve bebeklerin mamalarında bulunan GDO’lu ürünler insanın sağlıklı geleceğinin sorgulanmasına neden oluyor. GDO’lu ürünlerin tüketilmesinin insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Kemal Özer, yapılan bilimsel çalışmalarda GDO’lu ürünlerin insanları kısırlaştırdığının ortaya çıktığını söyledi. İnsanların hazır olarak aldıkları ürünleri iyi incelemesi gerektiğini anımsatan Kemal Özer, “Ürünlere bakarak GDO’lu olup olmadıklarını anlamak çok zordur. Yapmaları gereken ürün tanıtım kısmını okumalarıdır. Kodifiye yazan ürünleri almamalıdır. Genellikle ketçap, mayonez ve çikolatalarda bu isim yazmakta. Mısır ve soya katkılı maddelerde de GDO bulunmakta. Bu katkı maddelerinin olduğu ürünlerde uzak durulması gerekir. Belki de en önemlisi her şirketin ürünlerinin alınmamasıdır. GDO’lu ürünler yurt dışından gelmektedir. Ülkemizde üretilen ürünleri almalıyız. GDO’lu ürünler hayvansal yemlerde de bulunmakta. Özellikle tavuk ve kültür balıklarının yemlerinde GDO’lu ürünlerin olduğu tespit edildi. Bu organizmalardan uzak durulması gerekiyor” diye konuştu.
İNSANLAR BU DURUMU DERT EDİNMİYOR
Bu ürünleri tüketilmesinin İslam dinince yasak olduğu ve insan sağlığına zarar verdiği için tüketilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Özer, “İnsanlar bu ürünleri tüketmemek için dert edinmiyor. Bu ürünlerin tüketilmesi çok sorgulanmıyor ve çok kimse tarafından da zararları bilinmiyor. GDO’lu ürünlerin tüketilmesi yaşamı tehdit ediyor. Devlet yöneticileri dahi bu durumu sorun olarak görmüyor, sorgulanması gereken bir durumdur. Bu ürünlerin Türkiye’ye girişi serbest ve GDO oranlarının denetimleri de yok denecek kadar az. Yöneticiler buna nasıl izin veriyor, anlamakta güçlük çekiyoruz. Kendi insanının sağlığının bozulmasına izin veriyorlar” ifadelerini kullandı. Bu ürünlere en büyük ve güzel cezanın insanların bu ürünlere rağbet göstermemesiyle olacağını da aktaran Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim yapmamız gereken insanları bu GDO’lu ürünler hakkında yeterince bilgilendirmeliyiz. Bu ürünler kullanılmadıkça ülkemize getirilmeyecektir. Böyle ürünlerin denetimlerinin iyi yapılması ve bu durumu ihlal eden şirketlere çok ağır ceza uygulaması yapılmalıdır. Özellikle gençlerimizin bu ürünleri tüketmelerinin önüne geçmeliyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.