Hakan Sinan

Hakan Sinan

Geçmiş zaman olurki

Geçmiş zaman olurki

üzerinize afiyet geçennerde salım olmussum üzerinizden ırak burnum dutulmuş. bi bakan inne deliği kadar nefes alamıyom bide bakan çişme misali akıyor nediyim rabbim günahlarıma keffaret gılsın diyip şişe vurundum, gripin addım bide ada çayı içip yaddım. fena terlemissim şimdi zararım yok.

Bu sırada gapı çalındı, uşaklara sordum üç dört genç gelmiş. buyur iddim,hoş beşden sonra hızmatınız ne didim. HAKAN EMMİ HEM Bİ GEÇMİŞ OLSUN DİYELİM HEMDE Bİ SORUMUZ VAR didiler.estağfirullah sorun didim. didilerki hakan emmi ALLAH hayırlı uzun ömür virsin bak elli yaşına gelmişsin bize sizin zamanızla şimdiki zamanı bi gıyasla ne fark var didiler.

Ooooof of didim annaşılan siz beni bayabi yoracaksınız zaddi hasdayım amma buraya gadar gelmnissiniz ıccık annadıyım didim.

Yavrım bizim zamanıumızda okuma azıdı, hiç unudmam bi keresinde reis didiki yav belediyeye adam alacam lakin bildiğiniz yirde lise mezunu yokmu didi. şimdi elhamdülillah esgilimizde okuyan çok.o zamannar belediyede adam bulamazdın hep gaavede olullardı, şimdi iyi kotü herkez işinin başında.

Gençler isterseniz böyüklerinizden bi sorun bana inanmazsanız; yağ yok, benzin mazot yok, cuvara yok, çay şeker yok, tüp yok. garaborsa almış yörümüş. üzerinizda mark dolar gibi gavur parası daşımakda yasak. şimdi her şey bol.
Esgilde tosun emminin markasını bilmediğim bi taksisi varıdı, başka araba olmadığı için düğünnerde gelin arabası o olurdu. şimdi maşallah arabadan bol ne var hemde ne arabalar var. yüksecikde Abidin abi garısına SALATA YAP dimiş, garısıda amma marul yok dimiş, Abidin abide: sen salataya başla ben gonyadan alır gelirim dimiş .allalla..

bizim zamanımızda garammi rahmetlinin postaynan gunde bi defa anca giderdik. o da yavaş giderdi amma bozdağlardan aşağıya salardı o zaman hızlanırdı.


Hastanelerde hasdanın yüzüne bakılmazdı, sıra gelmezdi. bi hademe bile bi tanıdığını gozüyün onünde gotürü giderdi canın sıkılır amma bişşi diyemezdin.hasdane koridorlarında fosur fosur cuvara içellerdi. şimdi öylemi maşallah sağlık guruluşlarımız güzel hizmet idiyor.

Sayın gençler,aslında annadacak çok şiiler var amma soona gine annadırım.

son olarak size şunu söyleyim.

ALLAH devletimize zeval vermesin. diggat idin şikayet idenner aylak aylak gezenner ve gaave koşelerinde oturannar. çalışana iş çok. yazın köylerde gundelikci adam bulunmuyor. bulunmadığındanmı hayır. gaavede oturuyor şu anda ülkemizde gözel Şiiler oluyor, inkar idersek gozümüze dizimize duru.

Şu çöplüklere bi bakın. ALLAHdan gorkalım ekmekden geçilmiyor, moda dii bi giydiğimizi bidaha giymiyoruz. adam atıyor savuruyor acım diyor elindeki telefona bakıyon birekbiremi diyollar ne o telefondan var. abiler israf almış yörümüş. igdisat disen hiç yok.
ALLAHa gulluk idelim rasülün sünnetini işliyelim, doğrulukdan ayrılmayalım daha nediyim gençler Allah sizden razı olsun didim.
Gençlerde hakan emmi seni hasda hasda yorduk amma saol Varol didiklerin doğru ALLAHI BULAN NEYİ GAYBİDMİŞ didiler.arkanızı unudmayın deyüp yolcu iddim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Hakan Sinan Arşivi