Gençlerin tehlikeli oyunu

Gençlerin tehlikeli oyunu

Son dönemde gençler arasında yayılan ’Bayılma oyunu’nun çok tehlikeli olduğu, felç ve ölüm gibi sonuçlar doğurabileceği bildirildi.

 

Yaşar Anter’in haberi  
 
Universal Hospital Bodrum Başhekimi Op. Dr. Yusuf Babayiğit, son dönemde gençler arasında yayılan ’Bayılma oyunu’nun çok tehlikeli olduğunu, felç ve ölüm gibi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
 
 
Bodrum’da son günlerde gençler arasında tehlikeli bir oyun ortaya çıktı. Gençlerin sosyal paylaşım sitesinde görüntülerinin yayınladığı ’Bayılma Oyunu’ izleyenleri dehşete düşürüyor.
 
3-4 dakika yere doğru eğilen kişinin ayağa kalktıktan sonra boyundaki atar damarların sıkıştırılarak beyne oksijen gitmesi önlenerek bayıltıldığı oyun nedeniyle iki hafta içinde 4 kişi hastanelik oldu.
 
Bayıltıldıktan sonra kendilerine gelemediği öğrenilen dört genç, kaldırıldıkları özel hastanelerde tedavi edildi. Tehlikenin farkında olmayan gençlerin bazı kafeterya ve sokak aralarında oynayarak, eğlendikleri "bayılma oyunu" DHA muhabirleri tarafından da görüntülendi.
 
Arkadaşları tarafından bayıltılan 20 yaşındaki K.Ö., 8 dakika kendine gelemedi. Oyunu merakla izleyen Bodrum’da oturan yabancı uyruklu bir kişinin, "İmam bayıldı" diye espri yapması, gülüşmelere neden oldu. Universal Hospital Bodrum Başhakemi Op. Dr. Yusuf Babayiğit, gençler arasında hızla yayılan "bayılma oyununun" çok tehlikeli olduğunu belirterek, şöyle dedi:
 
"Aslında buna ’oyun’ demek doğru olmaz. Boyundaki damarların sıkıştırılmasıyla beynin oksijensiz kalması sonucu ortaya çıkan bu durum ölüm ve kısmi felç gibi sonuçlar doğurabilir."
 
Hürriyet

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık