Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Grip Olmak Zorunda Mıyız?

Grip Olmak Zorunda Mıyız?

          fizik tedavi ve güncel sağlık sorunları köşesi

 

 

      Grip, mevsim geçişlerinde ya da soğuk kış aylarında bireylerin en önemli sorunlarından biri haline gelmektedir. Bireylerin büyük bir kısmı belli dönemlerde grip hastalığına yakalanıp günlük hayatında, aile hayatında ve iş hayatında birçok rahatsız edici durumlarla karşılaşmasına neden olmaktadır. Grip hastalığı herkesin bildiği gibi fazlaca bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalık, aile içerisinde bir kişide görülse bile diğer aile bireylerini çok kısa bir sürede etkileyerek ailenin tüm bireylerinde etkiler meydan getirmektedir. Genellikle solunum yollarından kaynaklı nedenler ile bireyler arasında yayılım gösteren grip, bireylerde farklı belirtiler ile kendisini ortaya çıkarabilmektedir. Grip, enfeksiyonlar yolu ile ortaya çıkarak bireyin solunum yollarında yaşamını sürdüren virüslerin vücutta meydana getirdiği etkilerle kişiye rahatsızlık veren bir rahatsızlıktır. Bireylerin günlük yaşam kalitesini etkileyen ve yaşam kalitesini fazlasıyla düşüren bir hastalıktır. Grip, bireyden bireye bulaşıcı bir özellik gösterir. Vücuda girdikten yaklaşık bir iki gün içerisinde etkilerini meydana getiren bir hastalıktır. Bu yüzdende bireyler için korkulu bir rüya olmuştur.

        Grip, herkes tarafından kendiliğinden geçen bir hastalık olarak görülse de aslında her sene birçok kişinin ölümüne neden olur. Günümüzde birçok bireyin basit olarak gördüğü için hastaneye bile gitmediği bir rahatsızlık olan grip aslında oldukça riskli bir hastalıktır. Bu nedenle özellikle çocuklarda görülen grip durumlarında mutlaka hastaneye gidilerek gerekli önlemler alınmalıdır. Yapılan müdahaleler sonucunda birey sağlıklı ise yaklaşık bir hafta on gün içerisinde grip etkilerini yavaş yavaş ortadan kaldırır. Fakat müdahale edilmeyen grip hastalığı etkilerini ortadan oldukça geç kaldırarak aynı zamanda kişilerin diğer organlarını etkileyebilir. Bu oldukça riskli bir durumdur. Bazı hastalıklarla birlikte grip olunması tedavi süresini geciktireceği gibi daha kötü bir tablonun ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Bütün bunlar gösteriyor ki grip küçümsenebilecek bir hastalık değildir. Tedavisi oldukça önemlidir.

       En iyi tedavi hastalanmadan önce koruyu tedbirleri almaktır. Vücut zayıf düştüğünde yani savunma sistemi zayıfladığında hemen her hastalığın girebileceği bir zemin oluşur. Grip özellikle bulaşıcı olmasının yanında savunma sistemi zayıf düşmüş bireyleri daha çok sever. Özellikle mevsim geçişleri gibi vücut sistemlerinin uyum problemleri yaşadıkları dönemler hastalıklar için kapıların sonuna kadar aralandıkları dönemlerdir.

       Bütün bunları için farklı bir tedavi seçenekleri var. Koruyucu sağlık yaklaşım olarak hacamat ise çok özel bir yöntemdir. Mevsim geçişlerinde yapılacak doğru hacamat ile hemadaptasyon hem de hastalık riskini en aza indirebilirsiniz. Hep şikâyetçi olduğumuz ilaç kullanımı da doğal olarak azalmış olacaktır.

 

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Güdendede Arşivi