Güdük Necmi, Rifat Ilgaz 'ın taa kendisi

Güdük Necmi, Rifat Ilgaz 'ın taa kendisi
Türk Edebiyatı'nın önemli mihenk taşlarından biri olarak kabul edilen Hababam Sınıfı'nın yazarı Rıfat Ilgaz kendi okul hayatının da geçtiği Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde arkadaşlarının ona Güdük Necmi dedikleri ortaya çıktı.

 
Türk Edebiyatı'nın önemli mihenk taşlarından biri olarak kabul edilen “Hababam Sınıfı”nın yazarı Rıfat Ilgaz kendi okul hayatının da geçtiği Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde arkadaşlarının ona Güdük Necmi dedikleri ortaya çıktı.

 

RIFAT ILGAZ GÜDÜK NECMİ OLDU

Rıfat Ilgaz’ın doğum gününün 7 Mayıs’ta olduğunu hatırlatan Aydın Ilgaz, babasının kendisini ‘Hababam Sınıfı'ndaki ‘Güdük Necmi' olarak tanımladığını belirtirken, ‘İnek Şaban'ın ise aslında ‘Safranbolulu Öküz Ahmet’, ‘Kel Mahmut’un Kastamonulu Öğretmen Nihat Dicle olduğunu söyledi. ‘Hababam Sınıfı' karakterlerinden ‘Tulum Hayri'nin gerçekte var olduğunu ve Rıfat Ilgaz'ın sınıf arkadaşı olduğunu bildiren Aydın Ilgaz, Tulum Hayri'ye her öğün iki porsiyon yemek çıktığını, babasının anlattığını söyledi.

Babasının 1956 yılında yasaklı olması nedeniyle Hababam Sınıfı’nı ilk olarak İlhan Selçuk ve Turan Selçuk'un ‘Dolmuş Dergisi'nde ‘Stepne' takma adıyla yayınlandığını ifade eden Aydın Ilgaz, kısa süre önce vefat eden ünlü karikatürist Turhan Selçuk'un Hababam Sınıfı kitaplarındaki bütün resimleri de çizdiğini söyledi. Medyaline

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.