Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

Gün Bugündür

Gün Bugündür

Sabah yatağınızdan kalktığınızda akşam gelecek diye beklemeyin. Çünkü yaşayacağınız bu gününüzdür. İyilik ve kötülüğü ile gün artık geçmiştir. Yarında henüz gelmemiştir.

Güneşinin ısıttığı ve her günün aydınlattığı bugün, sizin gününüzdür. Ömrünüz sadece bir gündür. Bugününüz için elinden geleni yapmaya bakın. Sanki bugün doğmuş, ve bugün ölecek gibi yaşayın. Ne geçmişi kuruntularıyla, nede henüz gelmemiş olan yarın düşünerek bugününüzü zehir etmeyin. Ne olacağını bilmeyen yarının evhamı ve korkunç haliyle yaşamayın.

Siz bu gününüzü üzerinde yoğunlaşın. Bu günkü bilgileriniz, çaba ve çalışmalarınız, hedef ve planlarınız üzerinde durun. Bu yüzden bugün namazlarınızı huşu içinde kılmalı, Kuran’ı tefekkür ederek okumalı, tabiat üzerinde düşünmeli, işlerinizde dengeli, davranışlarda ahlaklı olmayı, kısmetinize rıza göstermeyi, iç ve dış temizliklerinize önem vermeli, beden sağlığınıza özen göstermeli ve diğer insanlara faydalı olmalısınız. Yaşadığınız bugünü saatlere bölün. Dakikalarını yıllar ve saniyelerini aylar gibi görün. Her an yeni bir iyilik ekip, güzel davranışlar sergileyin. Fırsat buldukça günahlarınız için af dileyin. Rabbinizi zikredip sonsuz yolculuğa hazır olun. Bugünü sevinç ve neşeyle huzur ve güven içinde yaşayın. Size nasip edilen rızık, eşinize çocuklarınıza işinize, evinize, bilginize ve sosyal seviyenize rıza gösterin. “ Sana verdiğimi al ve şükredenler ol”. Böyle yaptığınız takdirde bugünü üzüntüsüz, sıkıntısız, öfkesiz, kiksin ve hasetsiz olarak yaşamış olursunuz.

Beyninize şu ifadeyi nakşetmelisiniz. Aynı ifadeyi büronuzun bir duvarına da asabilirsiniz. “ GÜN BUGÜNDÜR”.

Bugün sıcak ve leziz bir yemek yediyseniz, dünün kuru, kalitesiz yemeği, yada yarın ne olacağını bilinmeyen yemeği size hiç zarar verebilir mi?

Bugün tatlı ve soğuk bir su içtiniz. Dün içtiğiniz buruk ve acı su için üzülmeyin, Veya yarın sıcak veya bayat su için tasalanmanız niye? Kendinize karşı dürüst olduğunuzda, tüm benliğinizi şu teoriye teslim edebilirisiniz. “ yalnız bugün yaşayacağım”.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi