Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Güncel Olmak

Bilişim ve İnterneti ile ilgili daha önce birkaç kez yazı yazdım bugün de güncel olma konusunda bazı hatırlatma amacıyla bu yazıyı yazıyorum.

Bilişimi ve interneti etkili kullanmak!

Bu deyimi eminim çoğumuz birçok kez duymuşuzdur. Bilişim Çağı olarak adlandırıldığı günümüzde  her şey bilişimle özdeşleşmiş durumda. Bilişimi  kullanmanın ise bazı riskli, zor tarafları var Bunlar;

·         Son teknolojiyi kullanacaksın,

·         Güncel olacaksın,

·         Güvenliğini sağlayacaksın, 

·         Görsel olacaksın

Bunları artırabiliriz….

 

Şüphesiz bilişimi etkili ve güncel kullanmak hayatın her alanında güncel olmak güncelliği takip etmek sonucu başarıya bunun tersi ise hayatta bazı olumsuzluklar doğurabiliyor.

 

Bilişimi Eskil açısından değerlendirecek olursak, Eskil’in bilişimi etkili kullandığı söylenemez.

Eskil’in İlçe olması münasebetiyle özel sektör olarak hizmet sunan firma sayısı Eskilimiz’de yok denecek kadar az sadece 1-2 internet kafe  var bunlar aynı zamanda bilgisayar satışı yapıyor. Firmalar olsun Kamu kuruluşları olsun bilişim hizmetlerini ya Konya’dan ya da Aksaray’dan alıyorlar. Buda Eskil’deki bilişim firmalarının gelişmemesine neden oluyor.

 

Eskil'de Bilişim alanında özel sektörde Bilişim alanında yazılım geliştirilen her türlü teknolojiyi kurulumunu gerçekleştirebilen firmaların kurulması teşvik edilmeli. Özel sektörde bu tip firmalarının olması Eskilin gelişimine katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

 

Kamu alanında ise durum çok farklı özellikle okulların siteleri olsun ilçe genelinde kamu kurumlarının birçoğu güncelliği zamanında yapmıyor.  Bazı güncellemeleri yapmak o kadar zor olmamasına rağmen yapılmıyor.

Bir diğer Önemli husus Tanıtım günlerine katılıyoruz. Tarımı ön plana çıkarıyoruz. “Türkiye’de Tarımın Başkenti Eskil” diyoruz. Tarım ve Hayvancılığı yöneten kurumlarımızın web sayfaları halen yok Bana göre Eskil İlçe Tarım Müdürlüğü’nün internet sitesi olsa çiftçilerimiz birçok işlemini internet ortamından gerçekleştirse iyi olmaz mı?

Aynı Şekilde Eskil Ziraat Odası'nın da web sayfası bulunmuyor. 

 

Eskil'de kamu kurumları Bilişim alanından Resmi prosedürünü bilmem ama Kaymakamlık Bünyesinde ve Eskil Belediyesi Bünyesinde Bilgi İşlem Müdürlükleri kurulmalı ve web tasarım ve programlama yapabilen Personel istihdam edilmeli Eskilde Bilişimle ilgili devlet destekli kamu çalışanlarına eğitimler  düzenlenmesi fayda faydalı olacaktır.

 

Bu yazı toplam 1958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.