Abuzuddin Kılfırça

Abuzuddin Kılfırça

Hacı anne, hacı emmi, esnafım bu çağrım sizlere…

Eskil Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği kurulalı daha bir yıl olmadan iddialı bir çıkış yaptı.

Eskilli 100 üniversite öğrencisine burs verebilme gayreti…

Süleyman Altan başkanlığındaki dernekteki arkadaşların birçoğu emeğiyle çalışan insanlar, ancak bu burs konusunda öyle yoğun çaba ve gayret gösteriyorlar ki tebrik, takdir etmemek mümkün değil.

Fedekar, cefakar bu insanların istikameti; Türkiye’nin dört bir yanı ile birlikte yurt dışında üniversite eğitim okuyan ve kimliğinde Eskil yazan vatan evlatlarına burs verebilme…

Duamız şu ki bu kardeşlerimiz inşallah muvaffak olurlar, çünkü bu Eskilli kimliğine müthiş bir katkı sağlayacak.

Nasıl mı?

Eskilli çocuklarımız üniversite okur. İki türlü gelir kapısı vardır!

Bunlardan birincisi devletten alınan burs, kredi. İkincisi ailenin gönderdiği harçlık. (Hakkını yememek gerek bu noktada Hacı Veli Uzun başkanlığındaki Eskil Gönülbağı Derneği’nin çabaları yadsınamaz.)

Çocuk üniversite okuyor ne bir hemşerisi, ne bir akrabası selam veriyor.

Binbir zahmet içinde okulu bitiriyor. Başlıyor göreve “İla guzum beni tanıdın mı, ben falan hemşeriniz, falan akrabanız….” Diye başlayan sözler ve o çocuğun zor gününde yanında olan iki babadan başkasını tanır mı?

Kendi babası ve devlet baba…

Şimdi yapılacak çalışmanın ise bir güzelliğine bakın.

Yarınlarımız olan üniversite okuyan çocuklarımız her ayın belli bir günü Eskilliler Derneği’nden hesabına yatan parayı gördüğünde içindeki Eskil sevgisi nasıl olacak, düşünebiliyor musunuz, gururla-onurla kaç akrabasına, arkadaşına bana memleketimizin derneğinden burs geliyor diye anlatacak.

Herkes gördüğünü sürdür” sözünde olduğu gibi yarın Eskillilerin kendisine burs verdiğinin hazzını ve mutluluğunu yaşayan öğrenci, iş hayatına atılınca o da başka öğrencilere burs vererek bir yumağın halkası gibi yayılacak.

Evet Eskilliler Derneği’nden başkanından, üyelerine kadar bir çoğu daha yaşamlarında yaş 35 yolun yarısı dememiş ama bizlere uyanıp, silkelenmemiz adına önemli bir meşale yakan bu gençlere destek vermeliyiz.

Buradan sana diyorum ey Hacı  Emmi…

Sana diyorum Hacı Anne…

Sana diyorum Memurum…

Sana diyorum Esnafım…

Sana diyorum Eskilli…

Haydi hep beraber bu meşaleyi o kadar güçlü yakalım ki Türkiye’nin dört bir yanında ki eğitim neferlerimizi ışıldatalım!

Bu yazı toplam 3588 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum