Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

HAREMİ ŞERİF MEKKE (3)

HAREMİ ŞERİF MEKKE (3)

Az miktarda zemzem çokça suya karıştırılsa maya özelliği olduğu için suyun hepsi zemzem olur.Tıpkı az miktarda yoğurdun süte karıştırıldığı gibi.
-Peygamberimiz zemzemin  ne niyetle içilirse o olur buyurmuştur.Açık şifa vs.
-Zemzem'i peygamberimiz memleketlerine götürmelerini bizzat tavsiye etmiştir.
-Hacerul ezvet tarihte bazı tahribatlara uğramış belli bir zaman çalınmıştır.
-Kırılan parçaların iki tanesi Türkiye'dedir.Biri Rüstem paşa camiinde diğeri ise kanuni türbesindedir.
-Peygamberimiz(sav)Cebrail (as) ile karşılaşır biraz üzerine tozlu görür ve halini sorar.Cebrail de der ki Hacerul Esvet i görmüş yetmiş bin melekten kendisine zor sıra geldiğini  söyler.Kebenin son şekliyle 95 kapısı vardır.
-Kabe'yi muazzama dokuzuncu defa Abdullah bin Zubeyr tarafından yapılmıştır.
Abdullah bin Zubeyr'in kabride cenneil mualla da dır.-Onuncu defa haccacı zalim tarafından yapılmıştır.On birinci defa 1630 yılında Osmanlı sultanı yaptırılmıştır.Ecdat 7 tavafa 7 minare yapmış ….idi.
-Hz. Adem ile Hz. Havva cennetin dünyaya indirildiklerinde Hz. Havva Cidde'ye Hz Adem'de serendip adalarına inmiştir.
Eski insanların boyu ve yaşı farklı idi.Hz Havva nın kabri Cidde,2dedir ve 14 metredir.Kendisi 980 sene yaşamıştır.-Hz Adem '970 sene yaşamış boyunun ise 18 metre olduğu rivayet edilir.-Haremi şerif 1955-1976-1978 ve son tamirlerle bir milyon kişinin namaz kılabileceği 400 bin metre kare genişliğine ulaşmıştır.
-Peygamberimiz Mekke'de 49 yılını geçirmiştir.
-Şuandaki Hilton'un bulunduğu yerde Hz.Ebubekir'in evi vardı.-A.Ulvi Hoca Mekke'de şeytanın generalleri diğer yerlerde ise askerleri eğleşir demiştir.-M 631 YILINDA Mekke ve Medine Harem bölgesi ilan edilmiş.-Ulul azim peygamberler Hz Nuh-Hz İsa-Hz Musa-Hz. İbrahim ve bizim peygamberimiz Hz Muhammet Mustafa'dır.-Alemin sahibi olan Allah'ın yeryüzündeki başkenti Mekke'dir.-Mekke deki Kabe Cenabı-Allah'ın Yeryüzündeki sarayıdır.-Allah'ın arşını kıyamet günü 8 melek normal,günde ise 4 melek taşır.-Cenabı-ı Allah ayeti kerimede”dualarınız olmasaydı ne kıymetiniz vardı.”buyurmaktadır.-Cenabı Hak Mekke'ye kurlarını bağışlamak için çağırır.-Mekke ehli için peygamberimiz Cenabı hakka sen onlara ne yapa can ne verecen diye niyaz edince,Cenabı Hakta Onlar benim komşum sen onları bana bırak buyurmuştur.-Hz. Hamza'nın ev, Hilton dan mesvele caddesine giderken yolun sağında mescidi Hamza diye küçük bir mescidin bulunduğu yerdir.
NOT:Asr-ı  Saadet proğramını tertipleyen Eskil Belediyesi Başkanına,Ekibine ve tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi sunar.Mahşerde peygamber efendimizin sancağı altında buluşmak dilek ve duasıyla hepinize saygılar sunarım….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi