Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Hassas Dönemden Geçiyoruz!

Son günlerde ülkemiz çok hassas bir dönemden geçiyor.  15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde küçük bir grubun başkaldırması ile ülkemiz korkulu anlar yaşadı.  Tabi bu girişim hiçbir şekilde kabul edilemez, tasvipte edilemez.

Bu girişimin mimarı halkın üzerine titrediği asker olunca, bir anda halkı karşısında buldu.

Olayın Başlaması ile birlikte Cumhurbaşkanı ve Başbakan Halkı sokağa çıkmasını vatanına sahip çıkmasını istedi. Halkta bu çağrıya güçlü bir şekilde cevap verdi. Bir nevi darbeyi önlemiş oldu.

Operasyona katılan askerin çoğunluğu Ana kuzusu ER’lerin olması, Türk Halkını üzdü. Burada halk olarak dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Emir ile giden ana kuzularına kötü gözle bakmamalıyız. Suç işleyen var ise onlar Hukuk makamlarınca değerlendirilir. Hiçbir anne hiçi bir baba çocuğunun böyle bir ortamda askerlik yapmasını istemez.   Komuta kademesi ise maaşını alıyor. Buna karşılık görevini yapması gerekir. İllegal düşünceler içerisinde olmaları kabul edilemez. Bu girişimde Türk Milletinin asla kabul etmeyeceği olaylar yaşandı. halkın güvenliğini sağlamakla görevli olan, halkın ödediği vergiden maaşlarını alan Asker halkına kurşun sıkamaz, Ama küçük bir grupta olsa maalesef yaşandı,

Yaşanan bu teşebbüsler birlikte birçok şey yeniden dizayn edilmek üzere çalışmalara devletimiz başlamıştır.

Girişim küçük bir girişim olsa da ülke ekonomisine, ülkenin imajına çok ciddi anlamda zarar verdi.

Sonuç, olarak Türkiye en zayıf düşünüldüğü ortamlarda bile  çok kuvvetli karakterli bir ulus olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır; tabi bunu halkın gücü   sayesinde yaptı. Halk vatan için bir kez daha zafer kazanmıştır.

Yaşanan bu üzücü olaylarda Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. 

Bu yazı toplam 1353 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.