Hiçbir Başkan Fenerbahçe’den Daha Büyük Değildir

Yıllarca konuşulup tartışıldı. Hakemlerin satın alınması, futbolcuların telefonlarının aranması, hatta tehditlere varan iddiaların önü arkası kesilmedi. Bunların hepsi spor ekranlarında ve taraftarlar arasında konuşulmaktan ileri gitmediği gibi hiçbir iddianın perde arkası araştırılmadı. Şimdi somut delillerle bir operasyon başlatıldı. Bu operasyon akılla mantıkla yürütülürse bundan sonra futbolda hiçbir şaibe kalmayacağı kanaatindeyim.

Ortada bir şike varsa bunun bedelini milyonlarca Fenerbahçe taraftarı ve sezon boyunca alın teri döken Fenerbahçe futbolcuları ödememelidir. Burada suçlanan kişi yaptığı öne sürülen iddiaları Fenerbahçe taraftarına veya futbolculara sorarak yapmadı. Şahsi düşüncem eğer Fenerbahçe kümeye düşürülse idi bu insanlara çok yazık olacağı gibi ligin de hiç bir tadı kalmayacaktı.

Sağlık sorunlarıyla mücadele eden Aziz Yıldırım’ın tutuklanması bazı kesimlerce tepkiyle karşılandı. Bazı kesimlerde Ergenekon sanıkları gibi ceza alıp bahçelerde görüntülenenleri, hastane odasında kahkahalarla gezineni gördükleri için artık kimin hasta, kimin sağlıklı olduğunu ayırt edemez oldu.

Üzerinde durulması gereken diğer bir konuda konuştuğum birçok Fenerbahçe taraftarlarının Başbakan Recep Erdoğan'a ateş püskürmeleridir. Neymiş bunda Başbakan'ın bilgisi varmış. Neymiş Başbakan’ın izni olmadan bu operasyon yapılamazmış. İyi bir Fenerbahçe taraftarı olan Başbakan'ın Fenerbahçe’nin bu hale düşmesini en son görmek isteyenlerden biri olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle Başbakan'a haksız suçlamalar yapılmaktadır. Ortada bir şike ve bu şikeyle gelen şampiyonluk iddiası varsa hukuki sürecin sonu mutlaka beklenmelidir. Ben iyi bir Galatasaray taraftarı olarak bu olaylara en çok üzülenlerden biriyim. Bazı kişiler hukuk dışına çıkmış, yanlış işler yapmış olabilir. Bu kişilerin Fenerbahçe’nin önde gelen insanları olsa bile yargıdan imtiyaz beklenemez. Fenerbahçe taraftarına âcizane tavsiyem hukuki süreç içinde olan bu davaya daha objektif bakıp ve sağlıklı düşünerek sonucu beklemeleri olacaktır. Unutulmamalıdır ki hiçbir başkan Fenerbahçe’den daha büyük değildir.

Tabi ki Aziz Yıldırım’ın suç örgütü kurmak ve şike iddialarıyla tutuklanarak cezaevine konması, kariyeri ve Fenerbahçe adına büyük bir talihsizliktir. Ama duyduğumuz ve gördüğümüz kadarıyla bu tutuklamaların somut bilgi ve belge ile olduğudur.

Bu yazı toplam 2023 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum