İhsan Kayseri’ye vefa ödülü verildi

İhsan Kayseri’ye vefa ödülü verildi

Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri, Konya kültürüne yaptığı hizmetlerinden dolayı Konya Aydınlar Ocağı tarafından “Konya’nın Ebu’l-Vefâ’sı” ödülüne lâyık görüldü.

Sille Kültür Evi’nde gerçekleştirilen  Salı Sohbeti’nde “Geçmişten Geleceğe Konya” hatırlaranı anlatan yazar İhsan Kayseri’ye; “Kanaat önderlerini anma ve Konya Kültürüne Hizmetlerinin 45. Yılında “Konya’nın Ebu’l-Vefâ’sı” İhtifalci; İhsan Kayseri Beyefendiye teşekkürü bir borç biliriz” yazılı teşekkür plaketini, gazeteci-yazar Seyit Küçükbezirci takdim etti. Küçükbezirci yaptığı kısa takdim konuşmasında, “İhsan Kayseri, bu ödülü çoktan haketmişti. Çünkü o, ölülerimiz ile dirilerimizi unutmayan gerçekten vefâlı bir dost, candan bir arkadaştır. Kendisine huzurlarınızda bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, Aydınlar Ocağı’mızı da bu vefâlı davranışından dolayı kutluyorum” dedi. Ocak Başkanı Dr. Mustafa Güçlü de, “Kanaat önderlerini hatırlayan ve anan pek çok vefâ dolu insan var. Ama İhsan Abisi gibi yok. O bu konunun zirvesidir. Bugün onun Konya kültürüne yaptığı hizmetlerinde, 1966 yılından beri 45. senesini doldurup 46. seneye ayak basıyor. Kendisine hizmetlerinin devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.
“Geçmişten Geleceğe Konya” hatıralarını anlatırken tarihi eserlerimize değer verilmediğini ve türbelerin yıkıldığını ifade eden Kayseri, Konya’nın ve Mevlâna törenlerinin de doğru dürüst tanıtılmadığını belirtti. Konya’nın tarihte dünya’da hep ilklere imza attığını ve bunlar arasında spor, ahilik, standart ve kalite belgesi ile faizsiz bankacılığın geldiğini kaydeden Kayseri, Mevlâna Hazretleri’nden sadaka taşlarına, sel sebillerden Konyaspor ile gazeteciliğe ne zaman başladığına varıncaya kadar pek çok hatırasını dile getirdi. 

Bu haber toplam 1256 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat