Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

İSLAMDA OKUMAK VE EĞİTİM

İSLAMDA OKUMAK VE EĞİTİM

 Bu hedefe ulaşabilmek takip edilecek yegane yol . Hiç şüphesiz iyi bir eğitim ve öğretimdir. Bunlara gereken önem verilmedikçe istenilen amaca ulaşmak hayalden başka bir şey değildir.

Değerli Okurlarım;

Dinimiz İslam ilme okuyup yazmaya gereken önemi vermiş, dikkatlerimizi bu noktaya çekmiş ve bizlerden daima müsbet yolda çalışmamızı istemiştir. Kura-Kerim’de Cenabı ALLAH “yaratan Rabbinin

Adıyla oku. O insanı bir alaktan yarattı. Oku insana bilmediklerini öğreten kalemle yazmayı belleten Rabbin en büyük kerem sahibidir” (Alak suresi) buyurmaktadır.

Yüce dinimiz İslam ilim öğrenmeyi farz kıldığı gibi öğretmeyide aynı zamanda bize bir görev olarak vermiştir. Dinimiz İlim öğreneni ve öğreteni yad etmiştir. İslamda  ilim ve eğitim ibadet olarak kabul görmüştür. Peygamber efendimiz de ilim tahsil etmek ALLAH katında nafile olarak kılınan namaz,tutulan oruç ve yapılan hacdan daha hayırlıdır”(camius sağir 2/45) buyurmuştur .

Kıymetli Okurlarım.

İlçemizden haccına gitmiş sonra umresini de yapmış ama tekrar umreye gidiyim yine gidiyim diyen kardeşlerime bir tavsiyem bir ricam olacak. Tabi oralara doyulmaz ama, burada okuyamayan evlatlarımız var  ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz var. Onlara  gereken yardım yapılırsa çok daha iyi olur diyorum. Sizlerden yüksek okulumuza ve çocuklarımız a büyük yardım etmenizi rica ediyorum.

Kıymetli  Okurlarım.

Kuran-ı Kerimde “hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Buyrulmak suretiyle bilginin ve bilgi sahibinin değerinin ne kadar yüce olduğunu ortaya koymuştur. Peygamber efendimiz “faydalı ilmin  çinde dahi

Olsa arayın” demiştir. Eskilimiz’e yapılacak olan Yüksek Okulumuza tüm halkımızdan sahip çıkmaları gerektiğini bir kez daha tekrar ederken, sözlerimi Peygamber efendimizin şu hadisi şerifiyle noktalamak isterim. “ Bilen öğrenen dinleyen ve ilmi sevenlerden biri ol beşincisi olma helak olursun”

Eğitim ve öğretime başlayan Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimize başarılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Sanlav Arşivi