Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

İşte bu

İşte bu

Geçtiğimiz günlerde AKATDER Başkanı Ahmet Sanlav ile birlikte Eskil’in doğu tarafında kanalizasyon akıntısının olduğu bölüme dikilen söğütlerden başlayıp, Kelektömeği ve Tersakan bölgesine kadar dikilen fidanları görüp inceleme fırsatımız oldu.

Manzara, bizi şaşırttığı gibi aynı zamanda çok mutlu etti. Öyle ki bazı bölgelerde dikilen fidanlar nerdeyse 7-8 ayda ağaç haline gelmişti.

Bunun yanında koyunlara çobanlar tarafından (Ahmet Sanlav’ın ifadesine göre bilinçli olarak) kemirtilen ve böylece kuruyan, yine aynı çobanlar tarafından sökülüp atılan yüzlerce fidan vardı.

Sanlav’ın, bununla ilgili verdiği somut bir de örnek vardı. Şöyle ki, Tersakan bölgesine 2  bin 500 iğde fidanı diktiklerini ve bunun nerdeyse tamamının birkaç çoban tarafından heba edildiğini söylüyordu.

Peki neden bu konuda destek almadın diye kendisine sorduğumda, “Muhatap bulamadım ki” demişti.

Geçtiğimiz hafta sonu 50 (bana göre çılgın) genç bir günde bölgemiz için rekor denecek miktarda tam 50 bin tohumu toprakla buluşturdu.

Burada da AKATDER’in elini güçlendirecek çok önemli bir destekçi vardı; Eskil Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen.

Sayın Başkan sadece oradaki gençlere moral olarak destek verip ikramlarda bulunmakla kalmadı. Eskil Ziraat Odası olarak fidanların korunması için bekçi sözü verdi.

İşte bu destek AKATDER’in elini oldukça güçlendirirken, insanların AKATDER’e destek oluruz ama             fidanlar yine zarar görürse şüphesini de ortadan kaldırdı.

Ayrıca Sayın Belgemen’in destek vermesi AKATDER’e olan güveni de artırmıştır.

Bir de olayın şöyle ilginç boyutu var. Ahmet Sanlav kardeşim yazdığı şiirlerde, yazılarda Sayın Belgemen’i bazen belki kantarın topuzunu kaçırarak eleştirmişti.

Buradan çıkan sonuç.

  1. Sayın Başkan, Sanlav’a insanları eleştirirken daha objektif gözlükle bakabilmesi gerektiğini gösterdi.

  2.  Hem Sanlav’ın hem Belgemen’in memleket için böyle bir çalışmada buluşmaları onların ortak paydasının memleket aşkı olduğunu gösterdi.

  3. Necati Belgemen için söz konusu Eskil ise gerisinin teferruat olduğunu gösterdi.

  4. Bu tür çalışmalar, Mevlüt Köse gibi doğa tutkunu insanları bize tanıtması açısından son derece önemli bir özellik kazandı.

  5. AKATDER insanımızı harekete geçirdi. Bir günde bir çalışma için 50 kişinin bir araya gelmesi çok önemli bir durum.

  6. Ahmet Sanlav’ın, “2010-2011 sezonu için Aksaray nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturacağız” şeklindeki hedefi ortaya koyması Aksaray’ın da bu çalışmaya dahil edilmesi için önemli bir adım.

  7.  Alperenler Ocağı Başkanı Mustafa Güdendede ve üyelerinin bu tür çalışmalara destek vermeleri de diğer siyasal ve sosyal oluşumlar için örnek olacak nitelikte.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi