Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

İsteyiniz

İsteyiniz

“ Ey kullarım! İyi biliniz ki, ben zulmetmeyi kendime haram ettim. Sizin aranızda da zulmü haram kıldım. Öyleyse birbirinize zulmetmeyiniz.

Ey kullarım! Benim hidayet ettiklerimden başka hepiniz dalalettesiniz. O halde benden hidayet dileyiniz de size hidayet vereyim.

Ey kullarım! Benim doyurduklarımdan başka hepiniz açsınız. Öyleyse benden taam isteyiniz ki sizi doyurayım. Ey kullarım ! Benim giydirdiklerimden hepiniz başka çıplaksınız. Benden giyim isteyiniz ki sizi giydireyim.

Ey kullarım! Siz gece gündüz günah işlerseniz ben size bütün günahları yargılarım. O halde bana istiğfar ediniz ki sizi mağfiret edeyim.

Ey kullarım! Zarar vermek elinizden gelmez ki bana zarar verebilesiniz. Bana menfaat vermeye gücünüz yetmez ki o menfaati yapasınız.

Ey kullarım! Evveliniz, ahiriniz insiniz, cinniniz içinizden en muttaki adamın kalbi gibi kalplere malik olsa bu hal benim mülküme hiçbir şey katmaz.

Ey kullarım! Evveliniz, ahiriniz insiniz, cinniniz sizden herhangi birinin en kötü kalbi gibi hep asi kalplere malik olsanız, benim mülkümden hiçbir şeyi eskitmez.

Ey kullarım! Evveliniz, ahiriniz insiniz, cinniniz bir yerde toplanıp benden dilediklerini isteseler, bende herkesin dilediğini versem, bu hal denize giren bir iğnenin de  denizden eksiltebileceği bir noksan kadar bile nezdimden bir şey eksiltmez.

Ey kullarım! Bütün yaptıklarınız kendi amellerinizdir. Ben onları sizin hesabınıza noksansız olarak yazar zapt ederim. Sonrada onları yine size verip karşılığını göstereceğim. O halde o yazıların içinde hayır bulunan Allah’a  hamdetsin. Her kimde başka bir şey bulursa kendisinden başkasını kınamasın.

 

Eğitime duyarlı kurumların okullara eğitim destekleri sürüyor. Türkiye İş bankası, TAÇEV ( Türkiye Anne Çocuk eğitim Vakfı), TİMAŞ, Nar Yayıncılık, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Zambak yayınları tarafından İlçemiz Sağsak köyü İlköğretim Okuluna çok sayıda kitap yardımı yapıldı. Yapılan kitap desteğinden dolayı destekte bulunan kuruluşlara okul müdürü Adem Sarı ve öğrenciler teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi