İstiklal Marşı bağımsızlık destanımızdır

İstiklal Marşı bağımsızlık destanımızdır
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 89’uncu yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in İstiklal Marşı’nın kabulünün 89’uncu yılı nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:

“Milletimizin en büyük kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda resmi marş olarak kabul edilerek ayakta alkışlanmıştır.

Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı, hürriyetine pranga vurulmak istenen milletimizin kurtuluş mücadelesini ve inanmışlığını destansı bir anlatımla dile getirmektedir. Mehmet Akif, milletimizin şaha kalktığı işgal günlerinin asla unutulmaması ve bir daha da yaşanmaması düşüncesiyle İstiklal Marşı’nı yazmıştır. Türk milletinin İstiklal mücadelesinde sergilediği azim ve kararlılık, Akif’in şahsiyetinde vücut bulmuş; onun şekillendirdiği İstiklâl Marşı ile tüm dünyaya haykırılmıştır.

İşte Millî Marşımız, milletimizin bu yüksek karakterinin temsil edildiği ve bu nedenle de “İstiklal Marşı” olarak anılma yüksekliğine erişmiş istisnai bir metindir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.