K.Aybahçe Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı

K.Aybahçe Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı
Meram Belediyesi, Karaaslan Aybahçe Mahalle Muhtarlığı ve mahalle sakinlerinin işbirliğiyle düzenlemesi yapılan K. Aybahçe Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

 

İlk etapta Salı ve Perşembe günleri hizmet verecek merkezin açılışında vatandaşlar Başkan Kalaycı’ya yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Karaaslan Aybahçe Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“BAŞKAN KALAYCI ‘HAYIR’ DEMESİNİ BİLMİYOR”

2 yıldan beri mahallelerine güzel hizmetlerin yapıldığını belirten Karaaslan Aybahçe Mahalle Muhtarı Hilmi Serin, “Daha önce ilköğretim okulu olarak hizmet veren bu binayı Aile Sağlığı Merkezi yapmak için yoğun çaba harcadık. Meram Belediye Başkanımızın destekleriyle şimdilik 2 gün olmak üzere bu tesisi mahallemize kazandırdık. Mahallemizde yollar yapıldı, parklar yapıldı, ne istediysek yapıldı. Başkanımız istediğimiz hiçbir şeye hayır demedi. Kendisine mahallem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise, “Daha önce Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu olarak uzun yıllar hizmet veren bu binayı Aile Sağlığı Merkezi’ne dönüştürmek için büyük çaba harcadık. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından devri yapıldıktan sonra belediyemiz, mahalle muhtarımız ve hayırsever işbirliğiyle bu merkezin düzenlemesini tamamladık. Yaklaşık 4 bin 500 kişinin ikamet ettiği K.Aybahçe Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız, aile sağlığı merkezi hizmetinden yararlanmak için Telafer Mahallesi’ne kadar gitmeyecekler. Şimdilik Salı ve Perşembe günleri hizmet verecek bu merkezin 5 gün hizmet verebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Başkan Kalaycı, mahallelilerin düğün salonu ve meslek edindirme kurs merkezi talebiyle ilgili olarak, “İmarda böyle bir tesis yapmak için uygun yer varsa belediye olarak gerekli çalışmaları hemen başlatabiliriz” dedi.

Konuşmalardan sonra Başkan Kalaycı ve diğer protokol üyeleri Karaaslan Aybahçe Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış kurdelesini hep birlikte kestiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.