Kafkaslar Derneği’nden ırkçılığa tepki

Kafkaslar Derneği’nden ırkçılığa tepki
Konya Kafkas Derneği üyeleri, 6 Aralık’ta Moskova’da bir futbol karşılaşması sonrasında başta Kafkasyalılar olmak üzere Slav olmayanları hedef alan ırkçı saldırılar nedeniyle, dün Zafer Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Dernek üyeleri adına konuşan Konya Kafkas Derneği Basın Sözcüsü Sonat İnan, Kaberdey-Balkarlı Aslan Çerkesov, kendisini linç etmekte olan holiganlara korkuyla karşılık vererek bir saldırganın ölümüne yol açtı. Bu olayın üzerine şehirde binlerce eylemci yolları trafiğe kapattı ve Slav olmayanlara linç eylemini gerçekleştirdi” dedi.
Güvenlik güçlerinin eylemcilere karşı her hangi bir önlem almamasını da eleştiren İnan, “Biz Kafkasyalılar olarak bu gelişmeleri, kaygı ile izliyoruz. Slav olmayan Rusya Federasyonu vatandaşları ırkçı grupların linç girişimlerine maruz kalıyor. Gün geçtikçe artan bu şiddet karşısında Rus yetkililerini, Sivil Toplum Örgütlerini, Rus aydınlarını inisiyatif almaya davet ediyoruz” diye konuştu. Basın açıklamasına katılan grup daha sonra dernek binasına kadar ‘Katil Rusya, Kafkasya’dan Defol’ şeklinde sloganlar atarak yürüdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.