‘Karanlık dünyamızda haklarımızı arıyoruz’

‘Karanlık dünyamızda haklarımızı arıyoruz’
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu 13 Şubat Pazar günü yapılacak.
Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında genel kurul hakkında bilgi veren Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, 2 dönemdir yönetimiyle birlikte görme engellilerin karanlık dünyalarında haklarını aramaya çalıştıklarını söyledi.
KÜLTÜR HAVUZU MAHKEMELİK
Engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılsa da yaşadıkları her alanın sıkıntılı olduğunu söyleyen Veli Özağan, buna bir yenisinin de Kültür Havuzu ile eklendiğine işaret ederek, “Tamamen yayaların kullanımına ayrılmış olan Hükümet Meydanı’nın orta yerine Kültür Havuzu yaptılar. Zaman zaman bu havuzun biz görme engelliler için sorun oluşturduğunu dile getirmiştik fakat, pek bir mesafe kat edemedik. Biz bu konuyu Ankara’ya taşımak istiyoruz. Gerekirse havuzu mahkemeye de vereceğiz” diye konuştu.
Yeni dönemde de dernek başkanlığına aday olduğunu açıklayan Veli Özağan, “Dernekte 3 dönem başkanlık yapmak için gelmiştim. İlk 2 dönemi doldurdum. 3. dönem için de adayım. Başka adaylar çıkması halinde görme engelli olduğumuz için pusulalara kare, üçgen gibi farklı şekiller vereceğiz. Delegeler buna göre oy kullanmak istedikleri kişiyi belirleyecek” ifadelerini kullandı.
Dernekte yaptıkları faaliyetleri de anlatan Özağan, “Yönetim kurulumuz toplumumuzda engelli bilinci oluşturulması, engelli bireylerin sosyal yaşantıya daha aktif katılımlarının sağlanması için yoğun çalışmalarda bulunmuştur. Bu konuda yerel yöneticilerle, siyasetçilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkla yoğun ve sistematik bir biçimde iletişim kurarak görüşülmüş, karşılıklı tartışılarak sorunlar dile getirilmiş, çözüm yolları aranmış, projeler geliştirilmiş ve bu şekilde toplumun engelli bireylerle kaynaşması, engelli bireylerin de topluma daha aktif katılımları sağlanmaya çalışılmıştır” ifadelerini kullandı. Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, yeni dönemde de görme engellilerin haklarını en iyi şekilde savunmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.