KDT ‘mutfak cadıları’ adlı oyunu sahneleyecek

KDT ‘mutfak cadıları’ adlı oyunu sahneleyecek

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), ''Mutfak Cadıları'' adlı oyunu sahneleyecek. 
Caroline Smith'in yazdığı oyunu Serap Sağlar yönetiyor.

Dekor ve giysi tasarımı Funda Karasaç, ışık tasarımı Hakan Özdemir'e ait oyunda, Tomris Çetinel, Serap Sağlar, Alpay Aksum, Mustafa Uzman ve Nevra Sayar rol alıyor.

Eskinin iki dostu şimdinin iki düşmanının yıllar sonra, kendi sundukları bir yemek programında bir araya gelip, geçmişiyle yüzleşmelerinin ve dost olmalarının anlatıldığı oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 11 Aralık Cumartesi günü de saat 15.00 ve 20.00'de Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesinde izlenebilecek.

KDT, ''Orkestra'' adlı çocuk oyunuyla da minik izleyicilerin karşısına çıkacak.

Zeki Yorulmaz'ın yazdığı, Volkan Çetinkaya'nın yönettiği oyunda, dekor ve giysi tasarımı Özlem Karabay, ışık tasarımı Hakan Özdemir'e ait. Özgür Baş, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Çağatay Çiftçi, Berfu Kılıç, Eren Özyalçın, Yaşar Özboz'un rol aldığı oyunda, yaramaz trompet, kırılgan viyolonsel, babacan kontrbas, flüt ve titrek trompetin birbirinden çok farklı yaradılışta enstrümanlar olduğu, her birinin tek başlarına kendilerine özgü sesler ve ezgiler yaratabilirken, bu yeteneklerinin bir araya gelerek muhteşem bir müziğe dönüşeceğinin fakına varmadıkları anlatılıyor. Oyun, 14 Aralık Salı günü saat 14.00'te ve 15 Aralık Çarşamba günü 10.30'da sahnelenecek.

MEVLANA'NIN 737. VUSLAT YILDÖNÜMÜ ANMA TÖRENLERİ

7 Aralık'ta başlayan Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri, 17 Aralık'a kadar Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde icra edilecek. Törenlerde ayrıca çeşitli akademik, kültür ve sanat etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

Program kapsamında 8-16 Aralık tarihleri arasında her gün saat 19.00 ile 20.00 arası Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda önce Dr. Yakup Şafak'ın Mesnevi Dersleri, ardından da Dr. Faik Özdengül'ün Mesnevi ile Psikoterapi programları yer alacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Hz. Mevlana'nın 737'nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri'ni www.konya.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayınla tüm dünyaya ulaştıracak. Sitede ayrıca daha önceki yıllara ait sema törenleri de izlenebilecek.

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat