Kirece karşı ıspanak kansere karşı domates

Kirece karşı ıspanak kansere karşı domates
Ispanak ve domates sayesinde şifa bulan Hasan Arıkan, ıspanağın vücuttaki kirece karşı, domatesinde cilt kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi.
HASAN AYHAN
Sebzelerin bilinen faydalarının yanı sıra koruyucu etkisi ve bazı hastalıklara şifa olduğu biliniyor. Özellikle çok sayıda insanın tıbbi tedaviden değil de sebze ve meyve çeşitlerinden bu ilgiyi daha da arttırıyor. Sebzelerin faydalarından yararlanarak şifa bulmak, birçok insanın ilgi alanını oluşturuyor. Ispanak ve domates sayesinde şifa bulanlardan biri de Hasan Arıkan isimli emekli vatandaş. Ispanağın vücuttaki kireci erittiğini, domatesin vücutta kanser dâhil birçok hastalığa iyi geldiğini ile süren Arıkan, fakat insanlara şifanın Allah’tan geleceğini ve ilk önce doktora gitmeleri gerektiğini söylüyor.
VÜCUTTAKİ KİRECE KARŞI ISPANAK TÜKETİN
Ispanağın özelliğinin vücuttaki kireci eriterek aldığını ve idrarla dışarı atılmasını sağladığını iddia eden Arıkan, “Vücudumuzda eklem yerlerinde kireç birikmektedir. Bu kireç zamanla ezilerek bacağımıza, baldırımıza ve dizimize dağılarak ağrıların meydana gelmesine sebep olmaktadır. En çok bulunduğu yer ise diz ile diz kapaktadır. Ödem ve varisin sebebi de kireçtir. Ispanak bu kireçleri eriterek dışarı atmaktadır. Beldeki kireçlenmeyi, boyundaki kireçlenmeyi, safra taşını ve böbrek taşını yok etmek için en güzel tedavi şeklidir” dedi. Arıkan, ıspanağın hazırlanışını ve kullanılışını ise şu şekilde açıklıyor, “2 kilo ıspanak yıkandıktan sonra doğranır. Kaynamakta olan 5 litre su da 10 dakika haşlanır. Süzüldükten sonra günde 1 litre içmek üzere 5 gün içilir. Ispanağın kendisi ise her türlü yemek yapılabilinir. Bu da 5 günde bitirilir. Buna en az 1 ay devam edilmelidir. Romatizma ağrıları bitinceye kadar devam edilmeli çünkü dizdeki ve diz kapaktaki kireç çok geç eriyip bitmektedir.”
DOMATESİN KORUYUCU ETKİSİ
Domatesin de vücutta sonradan meydana gelen siğil, topuk dikeni, topuk kayması, olmayan bel fıtığı, vücudun herhangi bir yerindeki yağ bezelerine, ekzemeye, ala hastalığına, et benlerine ve en önemlisi cilt kanserine iyi geldiğini aktaran Arıkan, kanser tedavisinde de faydalanılabileceğini kaydetti. Arıkan, “Domatesin özelliği hem marazı tedavi eder hem de marazın beslenmesini önler. Ayaktaki nasırlara iyi gelir. Guatır hastalığını denemedim ama iyi geleceğine inanıyorum. Domates şu şekilde hazırlanmaktadır. Domates ikiye bölünerek suyu sıkılır ve vücuda iyi temas etmesi için üzerinden bastırılarak yassıtılır. Bundan sonra hasta olan yere sarılır ve en az 2 saat bekletilir. Bu işlem bir gün arayla en az üç defa tekrarlanır. Kanser hastaları hem saracak hem de sabah, öğle ve akşam olmak üzere birer bardak domates suyu içecek tabii ki şifa Allah’tandır” diye konuştu.  Arıkan, evliyalardan Zünnun-İ Mısri’nin bir hikayesini anlatarak Allah’ın yardımını şu şekilde dikkat çekmiştir, “Evliyalardan Zünnun-İ Mısri, Nil Nehri kenarında gezerken bakmış ki bir akrep hızlı hızlı gidiyor. Takip etmiş Nil kenarına yanaşmış bir kaplumbağanın sırtına binmiş, o anda kaplumbağa karşıya yönelmiş. Mısri’nin merakı artmış bir kayığa binerek karşıya geçmiş ve kaplumbağayı beklemiş. Kaplumbağa yine kenara yanaşmış akrep inmiş ve ileride ağaca doğru yönelmiş. Takip eden Mısri, ağacın altında bir adamın yattığını görmüş. Az daha yaklaşmış adamın üzerine bir yılanın olduğun fark etmiş. Akrep adamın üzerine çıkmış ve yılanı sokmuş, yılan yere düşmüş. Akrep de geldiği yere gitmiş. Mevlam isterse akrep ile kaplumbağayı bir araya getirir ve kulunu kurtarır.”  merhaba

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.