Kırım Türkleri, hasret giderdi

Kırım Türkleri, hasret giderdi
Kırım Türkleri, bayramın ikinci günü dernek binasında toplanarak hem bayramlaştı hem de hasret giderdi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi, Kurban Bayramı’nın ikinci günü bir araya gelerek bayramlaştı.

Konya Kırım Türkleri Dernek Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, dernek binasında, yönetim kurulu üyeleri Nuri Devret ve Mustafa Balkan’ın da hazır bulunduğu bayramlaşmada, dernek üyeleri ile köy muhtarlarıyla tek tek tokalaşarak bütün Kırım Türkleri ve Tatarların bayramını kutladı.

Dernek Başkanı Kaçar, dinî bayramların insanların birbirleriyle kaynaşmasında, yardımlaşma ve paylaşımında önemli bir rol oynadığını belirterek “Kurban Bayramı hem maddî hem de manevî açıdan dini bayramlarımız arasında önemli bir yer tutmaktadır. Birbirimizle kaynaşmanın, birbirimizle yardımlaşmanın, birbirimizle hasret gidermenin önemi böyle günlerde daha belirginleşiyor ve kalplerimiz aynı duygular için çarparak birleşiyor. “Ne mutlu böylesine güzel ve anlamlı bayramlarda birbirleriyle kucaklaşanlara, birbirlerine esenlik ve mutluluk dileyenlere” dedi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı bayramlaşma töreni akşama kadar devam ederken Kırım Tatarları, birbirleriyle hasret gidererek bayramların önemini vurguladılar.

Dernek Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, bayramda Kırım Türkleri’nin yaşadığı Çeşme, Susuz, Fethiye, Ahmediye ve Yağlıbayat köylerini de ziyaret ederek köylülerle bayramlaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.