Kısa-Ca’dan Muhteşem Start

Kısa-Ca’dan Muhteşem Start

Selçuk İleşitim’den Türkan Şoray’a Onur Ödülü

                          

             Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ulusal düzeyde 11’incisi uluslar arası düzeyde ise 2’incisi düzenlenen ‘Kısa-ca Uluslar arası Öğrenci Filmleri Festivali’ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Türk Sineması’nın duayenlerinden Türkan Şoray’ın onur konuğu olarak katıldığı festivale Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve eşi Doç. Dr. Nilsel Okudan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, festivale jüri üyesi olarak katılan sanatçılar, akademisyenler ve yönetmenlerin yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

             Festival, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinin gösterisi ile başladı. Öğrenciler, sahnede Türkan Şoray’ın Kadir İnanır ile başrolü paylaştığı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin kısa bir bölümünü canlandırdı. Filmde rol alan öğrenciler, ünlü sanatçıya çiçeğin yanı sıra  “Selçuk Üniversitesi Sanata ve Bilime Saygı” heykelciğini hediye etti. 

 

            VALİ DOĞAN, ”ÖĞRENCİLER BANA UMUT VERDİ”

 

           Festivalde konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye’nin sosyal, ekonomik, kültürel ve sanatsal alanda her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, “Bu gelişmişliğin yanı sıra ülkemizde her kuşak başka bir sorunla doğuyor. Örneğin benim dönemimde terör vardı. Siz öğrencilerin gelişme düzeyinde ise sınavlar vardı. Bu sorunlar sanat ve kültürün toplumda daha az yer almasına neden oluyor. Ancak buradaki ışık bana umut verdi. Konyamızda uluslar arası pek çok festival gerçekleştiriyoruz. Bu festivalde onlardan birisidir. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” dedi.

 

          REKTÖR’DEN İLETİŞİM’E ÖVGÜ

 

          Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, 7 yılda üniversitenin her fakülte ve meslek yüksekokulunda önemli bir değişme ve gelişme yaşandığını vurgulayarak, “İletişim Fakültemiz de bu değişimin en fazla yaşandığı fakültelerimizden birisidir. Fakültemiz bugün pek çok ulusal ve uluslararası festival ve yarışmalardan ödüller alıyor. Bu başarılar üniversitemizde yaratılan demokrasi ortamının ürünüdür. Bunu asla tek başıma değil, öğrencilerim, akademisyenlerim, çalışanlarım ile birlikte başardık. Bu yıl sonunda görevimi başım dik bir şekilde bırakacağım.” dedi.

 

          ŞORAY’A TEŞEKKÜR

 

          Sanatçı Türkan Şoray’ı üniversitede ağırlamaktan ayrıca bir mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Okudan, “Yıllar her şeyi eskitiyor ama sizi eskitmiyor. Çocukluğumda siyah-beyaz filmlerinizi izlediğim günleri hatırlıyorum. Film sonunda sizi ayakta alkışlardık. Bu ülkede 7’den 70’e herkes size saygı duyuyordur. Sizin gibi değerli bir sanatçıyı üniversitemizde ağırladığımız için mutluyum. Festivalimize renk kattığınız için teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

           İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer ise, fakültenin katıldığı hemen her organizasyondan ödüllerle dönmeyi başardığını belirterek, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’a İletişim Fakültesi’ne verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti. Sümer, Türk sinemasının duayenlerinden Türkan Şoray’ı fakültede ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek, “Sinemanın 4 yapraklı yoncasının en güzel yaprağı olan Sayın Şoray’a aramızda oldukları için teşekkür ederim.” dedi

 

          SULTAN’A ONUR ÖDÜLÜ

 

           Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, festival ile ilgili katılımcılara bilgi verdikten sonra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, sanatçı Türkan Şoray’a onur ödülünü takdim etti. Rektör Okudan ise sanatçıya hayran olan ressam Zahide Özkul’un yaptığı yağlıboya portresini hediye etti.

  

          “SANAT VE BİLİM YUVASI”

 

          Gördüğü ilgi karşısında duygulanan ve oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Şoray, “Beni mutlu eden buradaki gençlere teşekkür ederim. Sinema öyle bir mucize ki sizlerle bizi buluşturdu. Buranın sanat ve bilim yuvası olduğunu hissettim, bu havayı kokladım Söyleyecek söz bulamıyorum. Çok heyecanlıyım. İyi ki bu festivale katılmışım. Kalbinizdeki sevgiyi görüyorum ve yüreğimde hissediyorum. Bu fakülteden ilerleyen dönemlerde çok değerli yönetmen ve sanatçılar çıkacağına inanıyorum.” dedi.

 

           Festivalin ardından Sinema Koleksiyoncusu ve Tarihçi Vadullah Taş tarafından hazırlanan “Türkan Şoray Film Afişleri Sergisi” protokol üyeleri tarafından açıldı.

 

       2 gün sürecek festivalde öğrenciler, Kurmaca, Deneysel, Animasyon ve Belgesel dalda yarışacak.Dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verilecek.

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat