Konya Çocuk Yuvası'nda ağız diş sağlığı taraması yapıldı

Konya Çocuk Yuvası'nda ağız diş sağlığı taraması yapıldı
22 Kasım Diş Hekimliği günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Beyhekim Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile Sosyal Hizmetler 0-6 ve 7-12 yaş Çocuk Yuvasında Ağız D

  Ağız Diş Sağlığı taramalarına İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan KÜÇÜKKENDİRCİ, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bahattin AKYÜREK, Ağız Diş Sağlığı Şube Müdürü Dt. Funda ALTIPARMAK, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları Dr. M. Metin ŞENER, Cemil PASLI, Beyhekim Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Zekai BÜYÜKBEZİRCİ ve Beyhekim Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan gönüllü diş hekimleri katıldı.

 İl Sağlık Müdürü Dr Hasan KÜÇÜKKENDİRCİ yaptığı açıklamada “ Sosyal Hizmetlere bağlı çocuk yuvasında kalan 109 çocuğumuzun ağız ve diş muayenelerini tamamladık ve bu çocuklarımız içinde tedaviye ihtiyaç duyanlar diş hekimlerimiz tarafından tespit edildi.  Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin de desteğiyle bu çocuklarımızın gerekli tedavileri, en kısa sürede öncelik tanınarak  Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde, çocuklarımızın Diş Hekimi ağabey ve ablaları tarafından yapılacaktır. Devletimizin himayesindeki bu çocuklarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak ve bilhassa onların sağlık sorunları karşısında en derin hassasiyetle ilgi göstermek, çözüm yolları bulmak bizim en kutsal görevlerimizden biridir. Bu bağlamda bugün olduğu gibi, bundan sonrada Sağlık Müdürlüğü ve birimleri olarak çocuklarımızın her türlü sağlık hizmetini kolaylıkla almalarını temin ediyoruz” dedi. Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Dr. M. Metin ŞENER’de İl Sağlık Müdürlüğü ve Beyhekim Ağız Diş Sağlığı Merkezi yetkililerine teşekkürlerini sunarak, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Ağız Diş Sağlığı taramaları, muayenelerin ardından çocuklara diş fırçası, diş macunu ve çeşitli oyuncakların hediye edilmesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.