Konya’da (Özel) Bir Hastane

Konya’da (Özel) Bir Hastane

Hayatın her alanında devlet kurumlarının hizmetinin yanı sıra özel kurumların da hizmetleri yadsınamayacak bir gerçek. Son yıllarda sağlık alanında yapılan çalışmalar da bunun bir göstergesi olsa gerek.

Gün geçtikçe Konya’mızda özel hastanelerin sayısı artmakta. Hepsi en iyi hizmeti vermek için kaliteden ödün vermeden var güçleriyle çalışmaktalar.

Peki biz özel hastaneleri neden tercih ediyoruz? Daha iyi tedavi olmak, işlemlerin hızlı olması vb. nedenlerden dolayı değil mi? Siz özel bir hastaneye gitseniz sizi saatlerce bekletseler ve bütün işleriniz hallaç pamuğuna dönse ne düşünürsünüz? Hiç de iyi şeyler düşüneceğinizi tahmin etmiyorum. Uzun soluklu tedavi için sürekli gittiğiniz bir özel hastane düşünün. Her ay rutin kontroller için bir sonraki ayın randevusunu alıp gidiyorsunuz. Her şey oldukça iyi. Sabahleyin randevunuzun ilk saatte olması keyfiyle gittiniz. Size randevunuzun bilgisayarda görünmediğini belirttiler. Israrla bir önceki geldiğiniz kayıtlara baktırdınız. Buna rağmen yine de olumlu bir cevap alamayıp; ama isterseniz kaydınızı girelim bir saat içinde de muayenenizi olup gidebilirsiniz deyip fişinizi verdiler. O an biraz kırgınlık ve mahzunluk hissettiğinizi duyar gibiyim. Doğrudur. Asıl film bundan sonra başlıyor. Saat tik takları 10.00’u vurduğunda işte şimdi beni çağıracaklar diye bekliyorsunuz. Ama nafile. Sekreter hanım arada bir aradan gelenlerle bir şeyler konuşup onları gönül rahatlığı içinde içeriye alıyor. Dakikalar gittikçe uzuyor. Sizin isminizi anan bile yok. Dakikalar geçmek bilmiyor. Sizden sonra gelenler işlerini bitirip gidiyorlar. Yorgun gözlerle doktorun kapısından sekreter hanımın sizi çağırmasını bekleyip duruyorsunuz. Bu arada saat kaç biliyor musunuz? 13.00. Ne acı değil mi? Tamı tamına dört saattir bekliyorsunuz. Sabır taşınız çatladı artık. Gözünüz bir şey görmüyor. Burası nasıl özel hastane diyorsunuz? Deyin bütün bunları en doğal hakkınız. Söylediklerim bir film senaryosu değil. Geçen hafta yaşadıklarım. Hem yumruklarımı sıka sıka la havle çektiğim dört saat.

Konya’da özel bir hastane bunları hastalarına yaşatma hakkının olduğunu düşünüyor. Ya da böyle olduğunu sorumlular bilmiyor. İşin en acı yanı da bizimle birlikte bekleyen bir hanımefendi bize soruyor: “Acaba gitsem paramı geri verirler mi?” diye. Hemen hastanenin girişindeki danış(ma) denilen yere gidip neden böyle olduğunun izahını istiyorum. Doktorun geçen hafta annesi vefat ettiği için o haftaki hastalarına doğal olarak bakamadığını hastaların hepsini bu haftaya yaydıklarını söylüyorlar. O zaman anladım ki bizim randevu bilgisayardan neden çıkmadı.

En azından telefonla arayıp bir başka gün gelmemiz söylenebilirdi değil mi? Zihnimin köşesinde yer alan Özel Anıt hastanesini sildim artık. Hem de bir daha hatırlamamak üzere.

Yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu düşünmeyen sekreterya çalışanları ekmek yedikleri tekneyi batırmaktalar haberleri yok

. Şimdi anladım ki sadece doktorun branşında iyi olması yetmiyor orada çalışanların da işin ehli olması gerekiyor.

Özel sektör değil misiniz gönderin bu sıkıntıları hastaların başına açan çalışanları. Gönderin de özel bir yanınızın olduğu belli olsun.

İnsanlar belki önyargılarını atmış olurlar.

Ve hastanenin özel mi devlet hastanesi mi olmasına değil size insanca muamele edenini ön planda tutmayı da ihmal etmeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi